Статистиката в страната показва, че възрастното население е най-активно по

...
Статистиката в страната показва, че възрастното население е най-активно по
Коментари Харесай

Близо 93% неваксинирани приети в болница, над 97% - в интензивни отделения

Статистиката в страната демонстрира, че възрастното население е най-активно във връзка с слагането на бустерни дози. Във възрастовата група 60-69 година са сложени 189 304 дози, като това съставлява 26% от всички приложени спомагателни (бустер) дози у нас към 30 март 2022 година, които са над 722 хиляди

Във възрастовата група от 70 до 79 година с бустерна имунизация са малко над 175 хиляди души. това сочи статистиката, събрана на уеб страницата https://plusmen.bg – част от акцията на Министерството на здравеопазването „ +мен “ за разпространение на изгодите от имунизациите и имунизацията против COVID-19.

Разпределението във връзка с приключения имунизационен курс е по-различно. Най-голям е делът на жителите с цялостен имунизационен курс сред 40 и 49 година – близо 384 хиляди души. Общо за страната със приключен имунизационен курс са 2 050 246 жители.

Общо поставените дози ваксини против COVID-19 в страната са близо 4,4 млн., като най-предпочитана е имунизацията Comirnaty, от която приложени са над 2,8 млн. дози. Следват Janssen – с сложени повече от 513 хиляди дози, Spikevax – близо 500 хиляди и Vaxzevria – към 480 хиляди дози.

Данните на уеб страницата се актуализират всекидневно. На него е налична и информация за относителния дял на лицата с COVID-19, признати за болнично лекуване, които не са имунизирани. От 1 януари 2021 година до 30 март 2022 година 92,7% от приетите в болница пациенти с COVID-19 са неимунизирани. За същия интервал болните от Коронавирус, признати в интензивни болнични структури и неимунизирани, са малко над 97%.

Сайтът дава информация и за общо поставените ваксини по области, в това число за лицата със приключен имунизационен курс и за тези с сложена бустерна доза от имунизациите против COVID-19, както и за постигнатия имунизационен обсег на равнище област в проценти. Тези данни са налични само на портала https://plusmen.bg, построен безплатно от „ Информационно обслужване “ АД за задачите на акцията „ + мен “, означават от Министерство на здравеопазването.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР