Статистиката сочи, че от декември 2022 г. до април 2023

...
Статистиката сочи, че от декември 2022 г. до април 2023
Коментари Харесай

Очаква се ръст на туристите през летния сезон

Статистиката сочи, че от декември 2022 година до април 2023 година туристите у нас са били с 23% повече, в сравнение с през 2019 и 2020 година Броят преди пандемията от COVID-19 беше рекорден. Това съобщи в студиото на " Събуди се " министърът на туризма Илин Димитров.

Той добави, че прогнозите и за летния туризъм у нас са обнадеждаващи:  " Данните, които имаме от летищата, са безапелационни в тази тенденция – 20% растеж се чака от полетите през предходната година ". Димитров е безапелационен, че България се е възстановила от рецесията, породена от ковид и към този момент чака единствено растеж.

Плановете на отрасловото министерство е да привлекат българския екскурзиант. " Работим интензивно с бизнеса – културни направления, минерални източници, СПА курортите ни. Изключително значимо е да имаме необятна палитра от артикули ", сподели още министърът.

По думите на Димитров у нас има дефицит на към 30 000 служащи в сферата. Той обаче изясни, че в дълготраен проект не се чака рецесия, защото у нас се образоват повече готвачи, в сравнение с IT експерти. " Проблемът тук е да ги задържим в бранша ", акцентира той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР