Статистиката е неумолима – японците живеят средно с 10 години

...
Статистиката е неумолима – японците живеят средно с 10 години
Коментари Харесай

„Японска кралица“ – напитка за дълголетие на Изтока

Статистиката е неумолима – японците живеят приблизително с 10 години повече от европейците, надлежно с 15 – от българите. А японките доближават с лекост приблизително –  до 90! И повода е освен, че употребяват голямо количество риба, само че, евентуално, и в това, че пият през целия си живот напитката (чай) от комбуча – гъбата, известна като „ японската кралица “! Тази екзотична напитка има несравнимо прелестен усет исе употребява в източните страни за лекуване и профилактика при редица болести. Това се дължи на първо място на нейните пречистващи свойства – съдържащите се в нея ензими основават извънредно удобна среда в организма и човек просто не помни за неприатните стомашночревни болести.

Особено потребно е да се пие след банкет на антибиотици, които унищожават стомашната флора. Помага при болести на черния дроб и панкреаса, възстановява високото кръвно налягане, успокоява нервната система, равнището на неприятния холестерол също последователно ще се намали. Списъкът в действителност е дълъг – артериосклероза, анемия, главоболие… Може би по тази причина ползата към комбуча в Европа по този начин бързо нараства.

По-долу ще ви предоставим рецепта по какъв начин да си приготвите чай от комбуча.

1/ В обемист съд приготвяте по нормалния метод черен или зелен чай – 2 ч.л. на един литър вода.

2/ Прибавяте към чая 100 гр захар.

3/ Наливате подсладения чай в стъклен съд с размер към литър и половина и изчаквате да се охлади.

4/ Поставяте гъбата в буркана с тъмната страна надолу и го покривате с ленена забрадка или марля.

5/ Поставяте покрития буркан на мрачно място и изчаквате от 13 до 15 дни в него да се реализира ферментация на гъбата, при което тя ще изплава на повърхността.

Чаят е подготвен и може да го консумирате – от 3 до 4 пъти дневно по половин чашка. Но ферментиралата гъба може да употребявате и по-нататък – поставете я в 3 литров съд цялостен с по-слаб разтвор на черан или зелен чай.

След време може да го употребявате за плакнене на косата или като тоник за лице. Опитайте резултатът му и върху дълго незарастващи рани! Остава да си намерите гъбата и да започнете процедурите!

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР