Статистическите данни за двойките, които се събират отново след раздяла

...
Статистическите данни за двойките, които се събират отново след раздяла
Коментари Харесай

Събиране след развод, какъв е шансът да се случи

Статистическите данни за двойките, които се събират още веднъж след разлъка и бракоразвод, са разнообразни. Според изследванията 10-15% от двойките се сдобряват след разлъка.

Само към 6% от двойките обаче се женят още веднъж след бракоразвод. От тези, които се женят още веднъж, към 30% се развеждат за повторно. Тъй като процентът на разводите при вторите бракове е над 60% , по-ниският % допуска, че възобновеният брак е по-силен, в сравнение с е бил преди развода.

Защо (и как) разведените се женят наново

Според юриста по фамилно право Джейми Курц, най-честата причина двойките да се съберат още веднъж е, че признават и позволяват проблемите, които са тормозили брака им.

Ако нещо не се е получило в брака ви, нещо би трябвало да се промени, другояче няма да се получи, когато се съберете още веднъж.

Ако даден проблем е бил позволен, да вземем за пример неналичието на фамилиарност или финансов стрес, двойките могат да се съберат още веднъж.

Проблеми като корист с наркотични субстанции, занемаряване на брака и прекалено концентриране върху кариерата и самотност заради липса на внимание от страна на колегата - това са проблеми, които могат да бъдат позволени с ангажимент за терапия за двойки и/или фамилна терапия и осъществяване на промени вкъщи.

Ако главният стресов фактор са били финансите, неработещият сътрудник може да потърси работа.

Лицето със взаимозависимост може да потвърди, че се ангажира с трезвеност или лекуване.

Партньор, който е пренебрегвал брачна половинка и децата си, може да понижи работния си график.
 л
Тед е посещавал няколко пъти рехабилитационна клиника, само че след няколко месеца се е отдръпвал, когато не е следвал проекта си за лекуване.

Той не обичал да върви на анонимни алкохолици и продължавал да се забавлява със старите си другари след работа. Съпругата му Анджи най-сетне се развела с него , а достъпът на Тед до децата му бил стеснен от съда, когато Тед отказал да се подложи на инцидентни проби за опиати.

Тед обичал децата си и по-късно ми споделил, че загубата на децата му била "моментът, в който най-сетне ударих дъното. Предполагам, че заканите на Анджи да ме напусне не са били задоволително дъно. Сякаш дъното продължавало да пада ".

Тед работил интензивно, с цел да резервира трезвеността си, и след доста месеци на срещи на анонимните алкохолици помолил Анджи да върви на съвещания с него. Тед се стараел да възвърне доверието на Анджи и старателно изпълнявал 12-те стъпки в програмата на АА.

В последна сметка двамата се оженили още веднъж един за различен и Тед към този момент е 12 години изтрезнял. "Дори не съм си помислял да пия на сватбата на щерка ми ", гордо ми споделя той.

Ако двойката има деца, те може да имат по-голям тласък да създадат измененията, с цел да се помирят.

Някои двойки остават женени или се женят наново, когато имат общ бизнес.

Тъй като връщането към остарели, отрицателни или разрушителни привички е постоянно срещано събитие, двойките би трябвало да се ангажират да продължат да работят върху връзката си, да учат и усъвършенстват уменията си за другарство и да отделят време, с цел да се съсредоточат един върху различен.
 л
Някои двойки се женят наново, откакто са преодолели контузията от измяната.

Това изисква доста работа с момента на извинението и прошката . Важно е да се работи и върху главните аргументи, които са съдействали за измяната.

Някои се събират още веднъж, тъй като все пак, което се е объркало в брака им, те към момента изпитват дълбоки сантиментални усеща един към различен.

Те работят интензивно, с цел да се освободят от предишните рани и да дадат приоритет на укрепването на връзката си, като се изслушват, вършат взаимни отстъпки, извиняват се и простят.

Логан е бил уединен в брака си, защото брачната половинка му се отдръпнала от него в полово отношение.

Той се разочаровал и ядосал от нейното отменяне на ухажванията му и се обвързал с колежка. Съпругата му, Луси, се е отдръпнала, когато, както ми сподели по-късно, се е чувствала невидима във връзката.

Логан рядко се е прибирал задоволително рано, с цел да вечеря с нея и децата, а молбите ѝ са били възприемани от Логан като досаждане. Това се трансформирало в обстановка, в която всеки наказвал другия - Логан, като избягвал да се прибира вкъщи, а Луси - като отказвала секс. След няколко години на персонална терапия и терапия за двойки, Луси и Логан се събират още веднъж.

Проучванията демонстрират, че до 60% от хората, които минават през развой на бракоразвод, могат да бъдат отворени за помиряване в някакъв миг. Помирението по време на бракоразводния развой е по-често срещано и по-малко предизвикателство, в сравнение с да се ожените за някогашния си след края на развода.

Въпреки това към момента е належащо да се ангажирате с разрешаването на проблемите, които са ви довели до бракоразводния развой.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР