Стартират проучвателно-проектантските работи за ремонта на тунел Кривия“ при 388-ми километър на

...
Стартират проучвателно-проектантските
работи за ремонта на тунел Кривия“ при
388-ми километър на
Коментари Харесай

Над 3,2 млн. лв. ще се инвестират в ремонта на тунел „Кривия“ на път I-1 през Кресненското дефиле

Стартират проучвателно-проектантските работи за ремонта на тунел „ Кривия “ при 388-ми километър на път I-1 /Е 79/ София - Кулата в Кресненското дефиле. Общата дължина на оборудването е 343 м. Планираните действия се финансират от бюджета на Агенция „ Пътна инфраструктура “. Срокът за изпълнение на проучвателните работи е 120 дни, а на ремонта - 300 дни.

По мотив стартиралите проучвателно-проектантски работи днес до 17 часа, както и в идните работни дни до 16 април - от 9 до 17 часа, движението по път I-1 в региона на тунела ще се осъществява в една лента. Необходимо е шофьорите да карат деликатно и със съобразена скорост, спазвайки пътната сигнализация и напътствията на сигналистите. В събота и неделя няма да има проучвателни действия, с цел да не се затруднява трафикът.

Предвидено е осъществяване на геотехническо проучване на съоръжението, правене на технически проект и главен ремонт на тунела. Той включва нова отводнителна система, хидроизолация, нова светофарна уредба и енергоефективно осветяване и други системи, повишаващи сигурността на движение.

Изпълнител на проучвателните и на ремонтните работи е ДЗЗД „ Геопът – Тунел Кривия “, в което са: „ Геострой “ АД и „ Пътстрой-92 “ АД. Стойността на договора е 3 212 721,60 лева с Данък добавена стойност. Строителният надзор се реализира от „ Пътконсулт 2000 “ ЕООД. Техният контракт е на стойност 54 720 лева с Данък добавена стойност.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР