Стартират масови проверки за употреба на алкохол и наркотици от

...
Стартират масови проверки за употреба на алкохол и наркотици от
Коментари Харесай

Шофьори, стартира нова акция на пътя: Ще проверяват за употребата на алкохол и наркотици

Стартират всеобщи инспекции за приложимост на алкохол и опиати от водачите на транспортни средства. Това каза главен контрольор Лъчезар Близнаков от отдел " Пътна полиция “, ГДНП, предаде кореспондент на Sofia24.bg .

" Операцията стартира от през днешния ден. В резултат от направени разбори установяваме притеснителни заключения във връзка с пътнотранспортните катастрофи зародили след приложимост на алкохол от водачите. Данните са извънредно притеснителни. Целта ни е да не позволяваме сходен жанр водачи в пътното придвижване. В тази връзка от през днешния ден стартира интервенция на територията на цялата страна. Ангажирани са оптимален брой служители на реда. Ще се правят всеобщи инспекции за използването на алкохол и опиати от водачите на транспортните средства. Планирани са дейности на надзор и в по-малките обитаеми места ", изясни Лъчезар Близнаков.

Той посочи, че през почивните дни активността ще е в по-голямата си част в курортните комплекси - зимните курорти и туристическите дестинации.

В пътнотранспортните катастрофи, в които се открива приложимост на алкохол и наркотични субстанции, от страна на водачите, има завишение в техния брой от началото на годината по отношение на данните за предходната, като то е в размер 20%.

" Изобщо не ни харесват тези числа и сме безапелационни, че ще сме безкомпромисни към сходни водачи ", безапелационен бе гл. контрольор Близнаков.

От началото на годината са регистрирани 5 683 пътнотранспортни катастрофи. В 288 от тях е открита приложимост на алкохол.

Повече можете да видите във видеото:

Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР