Стартиращите компании все по-често започват да използват чатбота от ново

...
Стартиращите компании все по-често започват да използват чатбота от ново
Коментари Харесай

Стартъпите масово започнаха да използват GPT-4, за да съкратят разходите за заплати на програмистите

Стартиращите компании все по-често стартират да употребяват чатбота от ново потомство GPT-4, основан на езиковия модел на OpenAI, с цел да спестят средства за заплати за разработчиците. Според ръководителите на съвсем всички стартъпи опциите на GPT са задоволителни за основаване на тестови версии на програмните артикули и MVP – Minimum viable product (Минимално жизнерадостен артикул е версия на артикул с задоволително функционалности, с цел да бъде употребен от ранните клиенти, които по-късно могат да дават противоположна връзка за бъдещо развиване на продукта).

Миналата седмица Джо Пъркинс, създател на стартъпа Landscape, написа в Twitter, че е употребявал GPT-4, с цел да напише кода на пет микроуслуги за нов артикул. Според Пъркинс кодът се е получил добре, а целият развой е лишил единствено три часа. На един програмист същата задача би лишила няколко седмици, а стартъпът би трябвало да заплати най-малко 5 000 паунда.

Изданието Vice беседва с Прекинс, който показа, че в учебно заведение е изучавал информатика, само че е знаел единствено толкоз, едвам разбере кода, а не да го напише. Така че в неговия случай GPT-4 е бил вярното решение. Също по този начин, Пъркинс споделя, че към момента работи с разнообразни разработчици, само че езиковият модел оказва помощ за основаването на прототипи и икономисва доста пари.

Изпълнителният шеф на онлайн образованието в Технологичния институт на Джорджия Дейвид Джойнър съобщи пред изданието, че езиковите модели не могат да заменят изцяло разработчиците. Тези решения ще се трансфорат в самобитни калкулатори в света на програмирането, тъй като с цел да се сътвори нужната поръчка, човек към този момент би трябвало да има някакви знания в региона на компютърните технологии. Тази преценка се удостоверява от Пъркинс, който е знаел и разбирал тъкмо какъв код желае от GPT-4.

Самият Пъркинс е уверен, че GPT открива нови благоприятни условия за хората, които в никакъв случай преди не са програмирали. Той описа историята на собствен прочут, който употребявал езиковия модел, с цел да сътвори лично уголемение за браузъра, което да превежда определен текст на други езици. Неговият прочут в никакъв случай до момента не се е опитвал независимо да написа код, само че в този момент към този момент желае да осъществя и други свои хрумвания.

Специалистите на изданието VIce са на мнение, че започващите компании все по-често ще се обръщат към GPT-4, с цел да спестят пари, защото той ще помогне за забележителното ускорение на работата и понижаване на броя на програмистите. От друга страна, множеството компютърни специалисти са на мнение, че GPT-4 няма да може да размени изцяло програмистите, само че технологията ще окаже доста въздействие върху тяхното търсене и равнището на възнаграждение. Освен това доста от тях ще би трябвало да се научат да взаимодействат с езиковите модели, с цел да останат търсени на пазара на труда.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР