Стартиращата компания e.Volution представи своя нов проект — електрически офроуд

...
Стартиращата компания e.Volution представи своя нов проект — електрически офроуд
Коментари Харесай

e.Volution представи елавтомобил с експлоатационен живот 50 години!

Стартиращата компания e.Volution показа своя нов план — електрически офроуд миниван Space. Това е към този момент втората електрическа кола на стартъпа, учреден през 2021 година от професора от Техническия университет на Рейн-Вестфалия в Аахен Гюнтер Шух. Първият беше електрическият миниван Meta, чието показване се състоя през 2022 година

„ Характеристиката “ на електрическите коли e.Volution е дълъг експлоатационен живот и цялостното им екологично привършване след края на употребата. Според изчисленията електрическите коли на стартъпа ще служат 50 години. Предвижда се и двата модела да се наемат с абонамент. Сред евентуалните клиенти се считат както търговски организации, по този начин и частни лица.

Абонаментната такса ще зависи от цената, модификацията и оборудването на автомобила. Прогнозира се сума от към 1000 евро на месец. На всеки пет години колите ще минават през цялостен ремонт и рационализация в завода на производителя. След 50 години употреба се унищожават изцяло без нездравословни излъчвания.

Офроуд миниванът e.Volution Space ще се предлага в две модификации - с 5 порти и 5 места и 7 порти с 8 места. Общата дължина на късата версия ще бъде 4092 мм, а на дългата - 4920 мм. Ширината и височината са същите - надлежно 1920 и 1940 мм. Товароподемността на микробуса е 650 кг. Максималното тегло на теглено ремарке е 3,5 тона.

Пластмасовите панели на корпуса на e.Volution Space могат да се смъкват. Чрез унищожаване на горната част на кърмата машината може елементарно да се трансформира в пикап. Стъкленият покрив може да бъде сменен със слънчеви панели против в допълнение възнаграждение.

Салонът е украсен с екологично чисти и възобновими материали. На предния панел има многофункционален екран по цялата широчина на кабината. Вместо дръжки на интериорни порти има текстилни панти. На тапицерията на вратите има крепежни детайли за преносими торбички.

Миниванът е оборудван с два електрически мотора с мощ по 140 конски сили (по един на ос), тягова батерия от 40 кВтч и по този начин наречения " удължител на пробега ". В това качество може да се употребява водороден електрохимичен генератор или 2-цилиндров мотор с вътрешно горене, който работи с полутечен газ. Максималният обсег е 750 км. От тях тяговата батерия обезпечава единствено 150 км. Серийното произвеждане на e.Volution Space е планувано да стартира през 2025 г.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР