Стартирана е обществена поръчка, търсят изпълнител на важния за трафика

...
Стартирана е обществена поръчка, търсят изпълнител на важния за трафика
Коментари Харесай

Доживяхме! Изгражда първи етажен паркинг в Бургас

Стартирана е социална поръчка, търсят реализатор на значимия за трафика в града план

Първият етажен паркинг на територията на Бургас напълно скоро може да се окаже факт, излиза наяве от оповестена към този момент социална поръчка, с която се търси изпълнителн на пилотния план. С това има късмет морския град да отвори нова страница във връзка с проблемите с паркирането – по този начин, както трябваше да го направи още през 2019 година, само че за жалост тогава самодейността на Общината бе посрещната „ на нож “ от жителите.



Сега, с близо 4 млн.лв. без Данък добавена стойност се планува в идните месеци да стартират същинските действия по построяването на значимата постройка. Тя ще се намира в жк „ Зорница “ и ще е на основно място – наоколо както до УМБАЛ-Бургас, по този начин и до строящата се сега Университетска детска болница „ Св. Анастасия “.

Техническият план към този момент е направен. Съоъжението ще е на две равнища и ще е съобразено със съществуващата денивлация на терена. Проектното решение е определено по този начин, че новото застрояване да се вписва хармонично в съществуващата околна среда. Капацитетът на първия в града етажен паркинг ще бъде 106 места за коли и 10 за мотори.

Над второто равнище за паркиране – т.е. на покрива, ще има структура от железни колони с пергола за монтаж на фотоволтаици. Така ще се образува мини електроцентрала, чиято минимална мощ ще бъде 300 киловата.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР