Стартираха продажбите на едноплатковия компютър Banana Pi BPI-Pico-RP2040, който е

...
Стартираха продажбите на едноплатковия компютър Banana Pi BPI-Pico-RP2040, който е
Коментари Харесай

Banana Pi BPI-Pico-RP2040: клонинг на едноплатковия Raspberry Pi Pico, но с USB Type-C порт

Стартираха продажбите на едноплатковия компютър Banana Pi BPI-Pico-RP2040 , който е подобаващ за промишлената сфера, за сглобяване на най-различни любителски софтуерни устройства и така нататък Това е на процедура съвсем тъкмо копие на известния Raspberry Pi Pico.

Съвсем като микрокомпютъра Raspberry Pi Pico, компактната платка Banana Pi BPI-Pico-RP2040, известна и под името Banana Pi Pico, се базира на системата върху чипа RP2040 . Тази SoC разполага с 2х Cortex M0+ процесорни ядра с базова тактова периодичност 48 MHz с опция за повишение до 133 MHz. Поставени са 264 KB SRAM памет плюс 2 MB QSPI Flash.

Габаритните размери на Banana Pi BPI-Pico-RP2040 са 56х21 мм, до момента в който е огромна 51х21 мм. Но най-съществената разлика е съществуването на USB Type-C порт , който може да се употребява както за зареждане, по този начин и за програмиране на едноплатковия компютър. Освен това, новият Banana Pi BPI-Pico-RP2040 има 4-пинов JST I2C конектор и един светодиод вид Neopixel RGB LED.

Във всичко останало двете дребни платки са сходни. Те имат 26-пинов масив, интерфейсите са 2 × UART, 2 × I2C, 2 × SPI, 16 × PWM и още няколко. Налични са три ADC канала и два високоскоростни I/O канала. Захранващото напрежение е 5 V. 

Продажбите на едноплатковия компютър Banana Pi BPI-Pico-RP2040 към този момент започнаха при цена $5,30 .

Коментирайте публикацията в нашите. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във, и ни последвайте в и или изтеглете приложението на Kaldata.com за, и!
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР