Стартира втората Бизнес академия Kaufland - УНСС. В лицето на

...
Стартира втората Бизнес академия Kaufland - УНСС. В лицето на
Коментари Харесай

УНСС и Kaufland откриха втората Бизнес академия за студенти

Стартира втората Бизнес академия Kaufland - УНСС. „ В лицето на Kaufland ние открихме постоянен сътрудник, който отговорно подкрепя образователния развой. Доказателство за това е второто издание на нашия общ план Бизнес академия Kaufland - УНСС. Много сме удовлетворени от това съдействие, той е образец за колаборация сред образованието и бизнеса, която дава добавената стойност за студентите на УНСС. Чрез присъединяване си в нея те имат опция да се допрян до действителна бизнес среда, да организират стажове в компанията и даже да намерят своето първо работно място ", сподели ректорът проф. доктор Димитър Димитров.

Изпълнителният шеф на Kaufland България Иван Чернев благодари на проф. Димитър Димитров за съдействието. „ Опитахме с други университети, само че не се получи, единствено УНСС реагира бързо, гъвкаво и дружно реализирахме тези хрумвания. Благодарение на ректора УНСС развива извънредно сполучливи планове с бизнеса и се трансформира в Университета, който дава най-хубавите фрагменти на пазара на труда ", сподели господин Чернев и добави, че Бизнес академията като се изключи че дава нови познания на студентите ги въодушевява да пожелаят да бъдат част от един от най-динамично разрастващите се бизнес браншове в България. „ От предходната академия 9 души към този момент са част от нашия екип. Надявам се и вас да видя като бъдещи чиновници на Kaufland ", обърна се към новозаписалите се студенти във втората академия господин Чернев.

Бизнес академията Kaufland - УНСС ще продължи пет месеца. Програмата се концентрира върху построяването на на практика умения, съобразени с настоящите трендове и провокации на ритейл пазара. Тя ще включва 15 лекции, разграничени в 6 тематични модула, които обгръщат всички основни аспекти на бизнес средата у нас. Студентите ще получат сложни познания от водещи специалисти в ритейл бизнеса - от планирането и програмирането във висококонкурентна среда, през реализирането на поръчките на пазара и построяването на бранд еднаквост, до поддържането и развиването на многоброен екип. За най-амбициозните, Академията предлага и спомагателни курсове за създаване на така наречен „ меки умения ". Едно от преимуществата на Бизнес академията е опцията за създаване на действителни бизнес решения по действителни бизнес проблеми. Програмата планува и стаж в компанията с дълготрайност от два месеца, който е съгласуван със заетостта и потребностите на участниците.

Всички студенти, които са посетили най-малко 80% от наложителните 15 лекции, взели участие са в бизнес въпросите и са провели сполучливо стажа си, ще получат стипендия в размер на 2500 лева, както и уверение за преддипломен стаж. Специално за най-активните измежду тях, от Kaufland са подготвили и още една премия в размер на 1000 лева Допълнителният бонус ще бъде получен от 10 студенти на база на авансово заложени критерии.

Г-жа Диана Костова - началник образование, развиване и обосноваване на Kaufland България, госпожа Анна Панчева - началник асортимент, работодателска марка и обосноваване, господин Иван Чернев - изп. шеф на Kaufland България, проф. доктор Димитър Димитров, ректор на УНСС, проф. ч-р Цветана Стоянова зам.-ректор по институционално и бизнес съдействие и студентски политики на УНСС, Атанас Димитров, шеф на Междууниверситетския център за развиване на кариерата (МЦРК)

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР