Стартира специализирана полицейска операция на граничните пунктове у нас. Действията

...
Стартира специализирана полицейска операция на граничните пунктове у нас. Действията
Коментари Харесай

Специализирана полицейска операция на граничните пунктове

Стартира профилирана полицейска интервенция на граничните пунктове у нас. Действията се реализират от чиновници от Главна дирекция " Гранична полиция ", ГДБОП, Агенция " Митници " и Националната организация за приходите.

Извършва се надзор по основаната организация на работа за естествен пропускателен режим - посредством план на силите и средствата; осъществяване на ротация на чиновниците, работещи в рискови за корупция зони или изпълняващи рискови за корупция действия.

Задачата е недопускане на прекосяване на недекларирани артикули без да бъдат платени дължимите митнически такси и налози, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Смесените екипи управляват и реда за инспекциите на преминаващите през гранични пунктове хора и транспортни средства.

В рамките на предварителната защита на корупционни практики и корист със служебно състояние проверяващите организират вторични беседи с миналите през митническа и гранична инспекция пасажери за определяне на възможни проблеми и произшествия, зародили при прекосяването им през страната.

Операцията се осъществя по предписание на министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, в съгласие с Министерството на финансите.

Заложената цел е засилено противопоставяне на контрабандата и други закононарушения през държавната граница.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР