Стартира ревизия на общинското предприятие Пазари ЕАД във Варна заради

...
Стартира ревизия на общинското предприятие Пазари ЕАД във Варна заради
Коментари Харесай

Правят ревизия на Пазари ЕАД във Варна заради протест

Стартира проверка на общинското дружество " Пазари " ЕАД във Варна поради митинг. Такъв ангажимент е поел ръководителят на Общинския съвет Христо Димитров.. Причината е, че търговци от Централния пазар оповестиха митинг против поискано 10-процентно нарастване на наемите от общинското дружество. Това заяви за Радио Варна Наско Георгиев от Инициативната група на търговците, които са взели участие в среща с Христо Димитров и шефа на " Пазари “ Недко Радев.

Те са получили и пролонгация за сключване на анекси към договорите с нарастването до 22 декември, като предходният период беше 30 ноември, написа " Варна 24 ".

В началото на ноември беше поискано нарастването, а против него се оповестиха търговци от Централния пазар с претекста,че изискванията, в които работят, не дават отговор на цените на наемите, които заплащат, още повече, че нарастването е второ за тази година. Живко Цонев сподели документ от 2017 година, в който е вписан отвод от общинското дружество да бъде инсталирана тента на комерсиалното помещение, за което заплаща наем. В документа се показва, че предприятието няма опция да купи и инсталира такава, а в случай че търговеца желае може да го направи за своя сметка. Тогава Живко Цонев поставя тентата, само че през днешния ден – 6 години по-късно, тя е скъсана. Подал е искане за подмяната й, само че отговор още не е получил. За Радио Варна шефът на " Пазари “ ЕАД Недко Радев отхвърли изказванията на търговците, че вършат поправки на щандовете и обектите за своя сметка с думите: " Подобни изказвания са цялостни нелепости. “
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР