Стартира ремонтът на ключов път във Варненска област, който свързва

...
Стартира ремонтът на ключов път във Варненска област, който свързва
Коментари Харесай

Започва ремонтът на ключов път във Варненско

Стартира ремонтът на основен път във Варненска област, който свързва Ветрино с републиканската пътна инфраструктура. Това е връзката сред селата Белоградец и Доброплодно. Изключително належащия му ремонт ще бъде осъществен откакто Община Ветрино получи финансиране на капиталовия план от Министерството на районното развиване и благоустройството, оповестиха за Varna24.bg от локалната администрация.

От там допълниха, че преди Коледа кметът на общината доктор Димитър Димитров подписа съглашение с Министерство на регионалното развитие за сумата от 6 962 867,87 лв. с Данък добавена стойност за неотложна реорганизация на сериозната 5-километровата права.

Обектът " Рехабилитация на път VAR 1101 ( I-2, Нови пазар – Ветрино) – Белоградец – Доброплодно – граница Общ. (Ветрино-Вълчи дол) – Калоян (III-2074)) от км 0+000 до км 5+000 “ е част от общинската пътна мрежа. Началото е от кръстовището с път I-2, а краят - при км 5+000, към 500 м след с. Белоградец.

Целта на плана е възобновяване и възстановяване на транспортно-експлоатационните качества на пътния сектор, включително: увеличаване и ремонт на съществуващата асфалтобетонова настилка, възстановяване на равността на съществуващата асфалтобетонова настилка, ремонт на пътното тяло, дребни уреди, отводнителни уреди и такъми на пътя, възобновяване на хоризонталната маркировка и допълнение на отвесната сигнализация с пътни знаци и табели.

" От дълго време сигнализирам за неприятното положение на този път: настилката е в недопустимо положение, структурата й не дава отговор на настоящите правила, а пътните уреди тук в никакъв случай не са били ремонтирани след построяването им “, разяснява доктор Димитров. Той напомни, че пътят е доста значим за Ветрино, свързва общината с републиканската пътна мрежа и по него се движат коли за спешна помощ, пожарни и коли на Министерство на вътрешните работи и " Гражданска отбрана “. В същото време извънредно неприятното му положение всеки ден основава заплаха от тежки произшествия. " Готови сме да стартираме строителните работи незабавно, що метеорологичните условия разрешат: имаме издадено и влезнало в действие позволение за градеж от 19.05.20223 година, както и определен реализатор - след конкурс по социална поръчка “, посочи кметът.

Пред довеждане докрай е рехабилитацията на пътя Ветрино - Провадия през Петров дол в сектора от границата сред общините Провадия и Ветрино през Габърница до Неофит Рилски.

" Последният транш от финансирането на този обект общината получи в края на септември. След ремонта на път I-2 от Русе до Варна, когато придвижването беше пренасочено през територията на община Ветрино, трафикът сред с. Неофит Рилски и автомагистрала " Хемус “ се усили доста. Това не просто утежни положението на пътната настилка, само че тук-там цялото шосе стартира да пропада. Увеличи се и заплахата от пътно-транспортни катастрофи “, напомни доктор Димитров.

Това наложи общината да стартира работа по плана " Реконструкция и рехабилитация на път VAR 1211/III-208, Ветрино-Провадия/-Петров дол – граница общ. /Провадия – Ветрино/ - Габърница – Неофит Рилски “ с обща стойност 2 604 816,30 лева, получени също от държавния бюджет.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР