Стартира ремонт на сградата на Дирекция Бюро по труда-Асеновград. Строително-ремонтните

...
Стартира ремонт на сградата на Дирекция Бюро по труда-Асеновград. Строително-ремонтните
Коментари Харесай

Ремонт на асеновградското Бюро по труда не предвижда условия за хора с увреждания засега

Стартира ремонт на постройката на Дирекция " Бюро по труда " -Асеновград. Строително-ремонтните действия се правят след извършена социална поръчка, оповестиха за Actualno.com от Агенцията по заетостта. За ремонта за планувани малко над 24 000 лв. без Данък добавена стойност. Срокът на осъществяване на ремонтните работи е три месеца.
Планирано е поправяне на работните пространства. Ще бъдат сменени дограмата и подовата настилка. Ще бъде осъществен ремонт на електрическата апаратура и ще се осъществят бояджийски работи и други. Относно създаване на подобаваща платформа за достъп на хора с увреждания няма планувани средства. Предстои обаче правене на техническо решение и план за създаване на оборудване за налична среда на хора с увреждания. До момента такова не е планувано, защото постройката е остаряла, офисите са на втория етаж, а стълбището е тясно и според нормативните условия не се разрешава монтиране на уреди по него.
Едва след правене на техническото решение и план ще стане ясно и какви средства ще са нужни за построяването му. Парите за това ще бъдат планувани за идващия бюджетен интервал. Към момента има основана организация за обслужване на хората с увреждания. На входа на постройката на Дирекция " Бюро по труда " -Асеновград има сложена осведомителна табела с посочен мобилен и стационарен телефон и инсталиран звънец а уведомяване. Консултациите на хора с увреждания се правят в осведомителния център на община Асеновград, показват от Агенцията по заетостта.
Проектът се извършва по процедура " Извършване на настоящ ремонт на постройките и пространствата, в които се обитават териториалните структури на дирекция " Регионална работа по заетостта ", гр. Пловдив ". Ремонтните работи са финансирани от Европейския съюз по план " Подобряване качеството и успеваемостта на обществените услуги за уязвимите групи на пазара на труда и работодателите " по предпочитана ос 1 " Подобряване достъпа на претовареност и качество на работните места " по Оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР