Стартира предоставянето на социалната услуга Приют“, с капацитет 50 лица,

...
Стартира предоставянето на социалната услуга Приют“, с капацитет 50 лица,
Коментари Харесай

50 лица ще бъдат обхванати в социалната услуга „Приют“

Стартира даването на обществената услуга „ Приют “, с потенциал 50 лица, в центъра на ул. „ Петко Стайнов “ №7, посредством финансиране по оперативната стратегия „ Развитие на човешките запаси “, оповестиха от дирекция „ Социални действия “ към Община Варна.

Основните действия по плана са асортимент и наемане на личен състав, асортимент на потребители; осъществяване на образование и супервизия на личния състав, директно зает с даване на услугите; откриване и действие на самата услуга.

Приютът е форма на обществена услуга, предоставяна за период не повече от 6 месеца в границите на календарната година, за избрана част от денонощието – от 17:00 ч. на настоящия ден до 10:00 ч. на идващия ден, на бездомни лица и фамилии. За потребителите се обезпечава заслон, храна, хигиена и обществено консултиране, като за използването те не заплащат такса. С всеки консуматор на обществената услуга се работи самостоятелно, като персоналният интерес на лицето е от първостепенно значение. Оказва се поддръжка за връщане при близки, настаняване в подобаваща обществена услуга, включване в претовареност, оказване на подпомагане за подаване на документи за издаване на персонална карта, ЕР на ТЕЛК и други.

В приюта не могат да се настаняват лица, нуждаещи се от медицински грижи и/или лекарско наблюдение; както и такива, които очевидно не могат да се самообслужват в ежедневните си потребности, показват още от отрасловата дирекция.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР