Стартира подготовката и подаването на документи по втория етап на

...
Стартира подготовката и подаването на документи по втория етап на
Коментари Харесай

Отворен е вторият етап на мярката за енергийно обновяване на многофамилни жилищни сгради

Стартира подготовката и подаването на документи по втория стадий на подмярката за стабилно енергийно възобновяване на жилищния сграден фонд от Националния проект за възобновяване и резистентност /НПВУ/. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на районното развиване и благоустройството /МРРБ/.

По процедурата „ Подкрепа за стабилно енергийно възобновяване на жилищния сграден фонд – Етап II “ към този момент може да се кандидатства , а насоките са оповестени в, както и в.

Крайният период за кандидатстване е 16 януари следващата година , като паритепо процедурата са в размер на 282 470 400 лв. с Данък добавена стойност . Одобрените здания ще получат до 80% безплатна финансова помощ . Всяко съдружие на притежателите ще би трябвало да обезпечи самоучастие посредством личен финансов запас в размер на 20% от цената на допустимите разноски по плана.

Документите за кандидатстване се подават отново посредством общинските или районните администрации. Допустими за присъединяване са всички многофамилни жилищни здания у нас, ръководени по реда на ЗУЕС и проектирани преди 26 април 1999 г .

Целта е възстановяване на енергийните характерности на многофамилните жилищни здания и постигане на клас на енергопотребление „ В “. Цели се и понижение на енергийното ползване у нас, съкращаване на излъчванията на парникови газове, 30% икономисване на първична сила за всеки обект от жилищния сграден фонд, понижаване на енергийната беднотия посредством по-ниски разноски за сила, възстановяване на изискванията и качеството за живот посредством софтуерно обновяване и модернизиране на сградния фонд.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР