Стартира план за реконструкцията и рехабилитацията на 14 км от

...
Стартира план за реконструкцията и рехабилитацията на 14 км от
Коментари Харесай

Дават 14 милиона за ремонт на пътя Добрич-Кардам

Стартира проект за реконструкцията и рехабилитацията на 14 км от път II-29 Добрич-Кардам, който е една от главните пътни артерии сред двете прилежащи области.

Основният ремонт на второкласния път се финансира от Оперативна програма "Региони в напредък " 2014-2020 година посредством Европейски фонд за районно развиване.

На символичната първа копка участваха ръководителят на Управителния съвет на Агенция "Пътна инфраструктура- инж. Дончо Атанасов, кметовете на Добрич- Йордан Йорданов, както и община Добричка- инж. Тошко Петков, заместител регионалният управител- Красимир Николов и други.

Със средства от ОППР ще се реконструират близо 30 км от път II-29 Варна-Добрич.

"В средата на юни стартира ремонтът на 15,5 км от второкласния път, които са в лот четири, а през днешния ден и на още 14 км, включени в лот пет ", разяснява инж. Атанасов.

В рамките на една година главно ще се ремонтират над четиридесет километра от пътя Варна-Добрич.

Близо тридесет километра ще се финансират от ОППР, а останалите ще са от бюджета на АПИ.

Отсечката, която ще се ремонтира стартира след разклона за село Стефано и се намира до кръговото кръстовище на Околовръстния път на Добрич, както и пътя за село Паскалево.

Предвиден е и различен ремонт на обходния път на град Добрич, както и на шест огромни съоръжения- мост при 49-ти километър, на пътен възел "Сердика ", където се пресичат пътя Варна-Добрич и третокласният път III-9701 за село Победа.

Срокът за осъществяване на строителните действия е петнадесет месеца.

Второкласният път е най-кратката връзка сред Румъния и курортите по българското Черноморие, свързваща Добрич и Варна.

С рехабилитацията на сектора, който е обновяван преди повече от 10 години, ще се увеличи сигурността на придвижване, ще се усъвършенства връзката сред обитаемоте места в района, ще се усилят опциите за даване на жителите на качествени и конкурентни здравни, обществени и просветителни услуги.

По-добрата инфраструктура е причина за увеличение на вложенията и откриването на нови работни места.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР