Стартира първото за България електронно гласуване. Движение Да България“ започна

...
Стартира първото за България електронно гласуване. Движение Да България“ започна
Коментари Харесай

Стартира електронното гласуване за кандидатите на `Да, България`

Стартира първото за България електронно гласоподаване. „ Движение Да България “ стартира гласуването за вътрешните избори за установяване на претендентите на партията за евродепутати в единната листа на Демократична България за вота през май. 

Само няколко часа откакто гласуването бе стартирано, изборната интензивност мина 10%. Регистрираните досега са над 6 000, а регистрацията продължава и през днешния ден до 24:00 часа. Над 12 000 души са си конфигурирали мобилното приложение на „ Да, България! “, през което се гласоподава. Приложението е създадено от екип доброволци на „ Да, България! “.

За облекчение на своите членове и симпатизанти „ Да, България! “ разкри осведомителни пунктове за гласоподаване в страната и чужбина, където тези, които нямат смарт телефон, могат да получат достъп до електронни устройства и обяснение по какъв начин да гласоподават.

„ Да, България! “ се бори за въвеждането на електронното гласоподаване в страната още от самото основаване на партията през 2017 година Мнозинството в Народното събрание, отпред с ГЕРБ, анулира електронното гласоподаване, което трябваше да бъде реалност за европейските избори, макар че на референдума бе подкрепено от над 2 000 000 души. За това от „ Да, България! “ се заеха и създадоха, напълно непринудено, приложение, което разрешава на всеки български жител, показал предпочитание да гласоподава бързо, елементарно и напълно предпазено от операции на вота. 

Можете да се запознаете с късите биографии на всички номинирани, както и с техния следващ номер в бюлетината за вътрешните избори на „ Да, България! “, тук. 

Тук ще намерите информация по какъв начин всеки може да се записва и да гласоподава. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР