Стартира първата процедура на конкурсен принцип в рамките на Националния

...
Стартира първата процедура на конкурсен принцип в рамките на Националния
Коментари Харесай

260 млн. лева тръгнаха към българския бизнес

Стартира първата процедура на конкурсен принцип в границите на Националния проект за възобновяване и резистентност. С нея за бизнеса у нас към този момент са отключени 260 милиона лв. безплатна помощ за софтуерна рационализация. Може да се кандидатства за суми от 35 хиляди до 700 хиляди лева Парите са ориентирани към микро, дребни и междинни предприятия от индустриалния бранш. Става дума за компании, които се занимават с високотехнологично произвеждане и услуги с интензивно потребление на познания, само че и такива, които създават тъкани, облекло, хранителни артикули и още други, сподели Карина Ангелиева, зам.-министър на нововъведенията и растежа в оставка пред бизнес подкаста "Какво могат парите? " по.

Ангелиева обърна внимание на крайният период на процедурата, който е 21 септември и на един нов критерии за оценка на планове, с който би трябвало да се съобразят претендентите по новата мярка "Технологична рационализация " Става дума за ESG политиките, които към този момент са годни за страните от Европейски Съюз. Едно от наложителните условия е компаниите да са регистрирани не по-късно от 31 декември 2019 година, както и да са осъществили годишни чисти доходи от продажби за последните три години в размер на над 210 000 лева за микро, над 750 000 лева за дребните и над 3 млн. лева за междинните предприятия. Всички зародили въпроси претендентите могат да изпращат посредством уеб страницата на Министерството на нововъведенията и растежа и да чакат отговор в границите на един работен ден.

Карина Ангелиева разгласи, че за публично разискване е оповестена още една нова стратегия, която е за научни проучвания, нововъведения и цифровизация. Тя е ориентирана към вложения в Deep Tech, т.е. софтуерни нововъведения, които са водени от потребностите на промишлеността. Зам.-министърът на нововъведенията и растежа прикани бизнеса да изисква най-високо качество по стратегиите в негова поддръжка.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР