Стартира мащабна рекламна кампания на България в съседните страни, като

...
Стартира мащабна рекламна кампания на България в съседните страни, като
Коментари Харесай

Министър Димитров: България ще се рекламира активно в съседните страни, за да привлече туристи през септември

Стартира огромна рекламна акция на България в прилежащите страни, като задачата е да бъде продължен сезонът и да бъдат привлечени повече посетители през септември, сподели през днешния ден служебният министър на туризма, който се срещна в комплекс " Златни пясъци " с представители на сектора от Варненско. По думите му акцията ще бъде ориентирана и към вътрешния пазар, с цел да посетят българите родното си Черноморие, съобщи Българска телеграфна агенция.

Освен в прилежащите страни на Балканите, ще бъде изработен опит да бъде засилена рекламата на страната ни и в Полша, добави Димитров. Той посочи, че при започване на септември се чака журналистически тур от Германия, което също ще способства за популяризирането на страната ни. 

Министърът посочи още, че възнамерява да посети прилежащите ни страни като знак, че България е сигурна страна и жителите им са мечтани посетители у нас. 

Димитров добави, че при срещите си с представителите на бранша води диалог за опцията да бъде основана единна браншова организация. По думите му следва да бъде образувана работна група, която да излезе с предложение по какъв начин да стане това. В момента организациите в бранша са над 200, а в случай че е единна, тя ще бъде приближен сътрудник на министерството, аргументира се Димитров. И добави, че към този момент концепцията е да се употребява моделът на Австрия и Хърватска.

Към момента има към 40 на 100 растеж на туристите по отношение на предходната година, само че отново са с 25 % по-малко спрямо 2019 година, сподели още Димитров. По думите му има нарастване на гостите от Обединеното кралство, Израел, Чехия, Полша.

Министърът добави, че към този момент се работи интензивно и по идния зимен сезон, който съгласно него през предходната година е бил относително сполучлив, макар скока в цените на енергоносителите. По думите му акцентите тази година ще паднат върху сигурността и предвидимостта. Страната ни още веднъж ще насочи напъните си за привличане на посетители от обичайните си пазари, изключително от прилежащите страни, защото към този момент няма време да се търсят нови дестинации, уточни Димитров.

Министърът напомни, че ваучерите за храна могат да се употребяват и за туризъм – посещаване на ресторант или друго заведение. И предложения всички българи да посетят родното си Черноморие.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР