стартира кампания за координиране набирането на , студенти по медицина,

...
стартира кампания за координиране набирането на , студенти по медицина,
Коментари Харесай

БЛС с кампания за координиране набирането на доброволци

стартира акция за съгласуване набирането на, студенти по медицина, които да подкрепят активността на изпадналите в потребност лечебни заведения в страната.
В изискванията на втора, доста по-силна вълна от Covid-19, лечебните заведения в страната са пред прага на кадрови колапс. Всеки ден в страната се заразяват от ден на ден медицински експерти, което изправя здравната система пред безспорна неспособност да дава навременна и пълноценна здравна грижа, освен за пациентите заболели от Covid-19, оповестиха от БЛС.
 Болницата в Асеновград търси доброволци за битката против COVID-19 Болницата в Асеновград търси доброволци за битката против COVID-19
Стартира акция за набиране на доброволци за МБАЛ - Асеновград. Тя ще продължи до момента в който пандемията от ковид бъде овладяна. Добров...
„ В момента здравната система стартира да дава първите признаци на цялостно и окончателно безсилие “, съобщи доктор Иван Маджаров, ръководител на Български лекарски съюз, представен от БГНЕС. „ Колегите ни в лечебните заведения са на ръба на психическо и физическо оцеляване заради огромното натоварване. В тази здравна рецесия, ние разчитаме на помощ от младите ни сътрудници, студентите по медицина, на техните пълномощия и здрав дух, тъй че дружно да се оправим в този сложен за всички ни миг “, добави доктор Маджаров.
Много лечебни заведения в страната към този момент насочиха апел за набирането на доброволци, само че целия този развой е извънредно безреден и неурегулиран , считат от съсловната организация. „ Именно това е повода да организираме акция по координирано набиране на доброволци, където всяко лечебно заведение да афишира своите потребности в конкретика, а доброволците да взимат осведомено решение за това къде и по какъв начин могат да са потребни, в кои тъкмо отделения и какви действия ще им бъдат делегирани. Това ще помогне за вярното ръководство на упованията и на двете страни, ще превантира разминаването в връзката сред лечебните заведения и младите ни сътрудници, а процеса ще бъде доста по-ефективен и в пъти по-бърз “, аргументира акцията ръководителят на БЛС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР