Стартира изпълнението на обект Ремонт и обновяване на централна градска

...
Стартира изпълнението на обект Ремонт и обновяване на централна градска
Коментари Харесай

Стартира третият етап от ремонта на централна част на Провадия

Стартира осъществяването на обект " Ремонт и възобновяване на централна градска част на град Провадия - стадий III “, научи Varna24.bg от Общината. Проектното решение има за цел основаване на приключена среда, осигуряваща комфортни пешеходни връзки в централната част на гр. Провадия.

В западната част на ул. " Иван Вазов “ се планува построяването на авто метод за достъп до съществуващи гаражи в УПИ II и УПИ VII, кв. 44. Подходът ще бъде изпълнен с асфалтова настилка, кантирана с пътни бордюри. В югоизточната част на територията, включена в този стадий ще бъде завършена рампа за основаване на налична среда.

Зелените площи към дървета по продължение на ул. " Иван Вазов “ ще бъдат разширени, защото съществуващата растителност е показана от едроразмерни широколистни типове, а точно липа, чинар, копривка и други Ще бъде рехабилитирана асфалтовата настилка по ул. " Венелин “, а паркингът ситуиран северно от нея ще бъде изпълнен с нова асфалтова настилка.

Контурите на зелените площи оформящи зона за отдих северно от ул. " Венелин “ ще бъдат изменени. Ще бъде реновирана и фонтанката ситуирана в тази част от създаването. Новопроектираната комбинация на настилките резервира геометричния жанр на пространствата, като акцентира главната ос на придвижване и продължава към този момент изпълнените в предходните стадии настилки. За задачата ще бъдат употребявани бетонови плочи в два размера 30/30 см и 30/60см в три нюанса на сивото. Дебелината на плочите е 8 см. В източната част на ул. " Георги Димитров “ ще бъде продължена велоалеята. Тя е завършена с две платна и е с обща широчина 330 см. За основаване на приключена среда ще бъдат актуализирани и детайлите на екстериорното обзавеждане – пейки и кошчета за боклук.

В обсега на плана ще бъде сменен съществуващия тръбопровод, ще бъде построена нова дъждовна канализация и ще бъде актуализирано алейното осветяване. След подмяната на амортизираната водопроводна мрежа и водопроводните отклонения ще се подобрят качествата на употребяваната вода, а водопроводната мрежа ще подхожда на условията в нормативната уредба. Ще бъде построен нов дъждовен клон с линейни отводнителни решетки в местата без построено отводняване и ще бъде осъществена реорганизация на към този момент построените дъждоприемни решетки в обсега на площта, включена в стадий III.

С реализирането на план " Ремонт и възобновяване на централна градска част на гр. Провадия - стадий III “ ще се усъвършенства привлекателността на града и качеството на живота, ще се обезпечат нови благоприятни условия за икономическо и обществено развиване, посредством основаване на единна система от пешеходни пространства с обща визия, съобразена със спецификата на Провадия, като ще се реализира обединен образ в централната част на гр. Провадия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР