Стартира четвъртото издание на / International Portrait Film Festival (IPFF),

...
Стартира четвъртото издание на / International Portrait Film Festival (IPFF),
Коментари Харесай

Международният фестивал на портретния филм гостува във Варна

Стартира четвъртото издание на / International Portrait Film Festival (IPFF), което се организира в интервала 9-19 ноември в градовете София, Пловдив, Велико Търново и Варна.

Бавно, търпеливо, съзерцателно, изследващо - до момента в който откриеш каквото търсиш или напълно друго. Докато мислите потънат в екрана, а светлото в тъмната зала завладее сетивата.

Гледане до влюбване!
Това чувство предлага на феновете четвъртото издание на / International Portrait Film Festival (IPFF), което ще срещне публиката с къси кино портрети от света в интервала 9 – 19 ноември.

През 2023 година IPFF още веднъж ще реализира прожекции и кино срещи в градовете София, Пловдив, Велико Търново и Варна, представяйки своята Официална селекция - 29 късометражни портретни произведения от 17 страни, подбрани в категориите Филмов портрет, Колективен портрет, Алтернативен портрет, Автопортрет, както и категория с фокус изразен език - скрийнденс - Портрет в придвижване.

Фестивалът гостува във Варна на 18 и 19 ноември 2023.
Изключително впечатляващи са креативните биографии на всеки един от създателите на подбраните филми. Утвърдени или млади актьори с несравним почерк, те размиват границите сред тематики, жанрове, форми и осъществят концепцията за киното като синергично изкуство. Проектите им са смели, наситени с значими въпроси – както за същността на личността, по този начин и за положението на нашия човешко-природен свят, с възклицателни знаци за внимание и предложения да обърнем взор към публични дела, нуждаещи се от дейности тук и в този момент.

Отвъд тематичните блокове къси филми, курирани съгласно подтекста на неповторимото пространство, приютяващо всяка прожекция, IPFF ще затвърди устрема си да бъде платформа за действително взаимоотношение сред публики и актьори. И тази година фестивалът предлага колаборации посредством поредност съпътстващи събития. Всяка кино прожекция ще бъде съпроводена от полемики, отдадени на портрета и портретирането като явления, процеси и проучвания на човешкия свят. Интригуващи уъркшопи ще предложат на публиката членовете на интернационалното фестивално жури Джак Катлинг, Матю Лък Галпин, Дейвид Стърн и Елеонор Лематр, преплитайки философията на портрета с тематики за творческо-личностните дълбини, капацитетите на ауидио-визуалните среди, в които се движим, основополагащите полезности на индивида и обществата.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР