Стартира [b]БАКБ Предизвикателство[/b] – програма на конкурсен принцип за подкрепа

...
Стартира [b]БАКБ Предизвикателство[/b] – програма на конкурсен принцип за подкрепа
Коментари Харесай

БАКБ Предизвикателство ще подкрепи зелени и устойчиви идеи на стартиращи предприемачи


Стартира [b]БАКБ Предизвикателство[/b] – стратегия на конкурсен принцип за поддръжка на бизнесмени в начален стадий на развиване, с фокус върху “зелени ” и устойчиви начинания. [b]25000 лева е безвъзмездното финансиране,[/b] обезпечено от Българо-американска кредитна банка за награден фонд на най-хубавите бизнес хрумвания.

Програмата е основана от Център „ Ринкър “ към Фондация BCause, в партньорство с Българо-американска кредитна банка.

[b]БАКБ Предизвикателство[/b] ще дава опция на бизнесмени в начален стадий на развиване да получат поддръжка за своята концепция, да изработят витален бизнес модел и да основат своя първи бизнес проект. Участниците ще бъдат обучавани по модерна методика, създадена от лекторите на Ринкър център и потвърдила своята успеваемост във времето. Много скъпи в програмата са практическите образования, срещите с бизнесмени, взаимната поддръжка сред участващите екипи.

Участниците ще разработят своите бизнес планове и ще ги показват обществено в края на месец април. Оценяването на бизнес проектите ще бъде поверено на авторитетно жури. Селектираните бизнес хрумвания ще бъдат показани на необятната аудитория, посредством националните медии. [b]Най-добрият бизнес проект ще получи целева премия в размер на 20 000 лв..[/b] Ще бъдат връчени още две поощрителни награди от по 3 000 и 2 000 лв..

Програмата [b]БАКБ Предизвикателство[/b] е предопределена за бизнесмени с бизнес концепция, ориентирана към позитивно влияние върху хората и общностите - със обществен или екологичен резултат. Търсят се икономически начинания, построени върху концепцията за природосъобразно и стабилно развиване.

[b]„ БАКБ приема за своя задача да поддържа и развива „ зелени “ хрумвания, свързани с опазването на околната среда, потребление на възобновимите енергийни източници, производството на био артикули и повишение на обществената ангажираност на обществото към екологията.

„ БАКБ Предизвикателство “ е част от тази тактика на банката. Това е дълготраен план, който продължава една година и има за цел да поддържа и развива най-хубавите хрумвания за „ зелен бизнес “. Стратегическата и финансовата поддръжка, която оказва БАКБ на концепциите с бизнес капацитет, подсигуряват тяхното развиване и реализацията им в действителна среда. “, споделя Илиан Георгиев, основен изпълнителен шеф на Българо-американска кредитна банка.[/b]

Търсените бизнес начинания могат да се развиват в едно или няколко от следните посоки: устойчива градска среда; „ зелени" артикули, процеси, технологии; платформи, подкрепящи устойчиви артикули и производителите им; дейно потребление на суровини/материали и рециклиране; обучение и други услуги, свързани с устойчивост; стабилно земеделие; туризъм, развиван по резистентен начин; нововъведения.

За присъединяване могат да аплайват хора и екипи с положителни хрумвания за бизнес, свързани с тематиката на състезанието, както и микро, дребни и междинни предприятия с по-малко от три завършили финансови години.

Програмата ще работи с бизнесмени от цялата страна. Основната част от образованията ще бъдат изнесени отвън гр. София и ще се проведат в гр. Плевен. Една от главните цели в тактиката на БАКБ е да поддържа икономическото развиване в обособените райони на страната, в които банката оперира. В тази връзка сме определили гр. Плевен и региона за център на нашият план за развиване на предприемачеството. Искаме да създадем опция хората да остават в районите и да имат други възможности за професионална реализация. Затова е нужна удобна бизнес среда, поощряване на вложенията, използване на новаторски решения и повишение на ресурсната успеваемост.

Кандидатстването става единствено с малко изложение на бизнес концепция и попълване на онлайн формуляр. Авторите на определените хрумвания ще бъдат поканени на събеседване. За присъединяване в програмата ще бъдат утвърдени до 30 участника.

[b]Срокът за кандидатстване за присъединяване в състезанието е 20 ноември 2017.[/b]

Пълната информация за [b]БАКБ Предизвикателство[/b] можете да намерите на адрес:

https://www.rinkercenter.org/bg/bacb-predizvikatelstvo.html

---------------

[i]Център "Ринкър" за предприемачество и обучение (от 2014 г.) е основан и се ръководи от Фондация BCause. Център "Ринкър" работи, за да разпространява духа на предприемачеството сред деца и възрастни чрез своите съществени стратегии - обучителни и финансиращи.  Центърът поддържа участниците за реализиран устойчива смяна в полета на значими обществени и екологични проблеми. От 2014 година реализира обучителната стратегия за обществени и обичайни бизнесмени Rinker’s Challenge.

Българо-американска кредитна банка е съвременна, високотехнологична институция, която дава отговор съответно на все по-високите условия на актуалните консуматори, приспособява се бързо към изменящите се условия на банковия пазар и се възползва от всички софтуерни новости, които могат да бъдат в услуга на клиентите й. Основните цели в активността й са:

Екология – поощряване на действия, свързани с запазване на околната среда, енергийно-ефективни източници и така нататък, планове и начинания със значителен обществен отзив в тази сфера.

Селско стопанство – през последните години се постанова като една от най-активните банки в този бранш. Тя работи интензивно с голям брой клиенти в бранша, в това число и за развиване на биоземеделието и агроекологията. Банката работи доста интензивно с дребните и междинни предприятия в страната, отчитайки проектите за тяхното бъдещо развиване, като им предлага модерни и гъвкави решения.[/i]
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР