Стартът на новата Африканска футболна лига с осем отбора ще

...
Стартът на новата Африканска футболна лига с осем отбора ще
Коментари Харесай

Тръгва нова африканска футболна лига

Стартът на новата Африканска футболна лига с осем тима ще бъде даден на 20 октомври, разгласи президентът на ФИФА Джани Инфантино по време на Генералната асамблея на Африканската футболна конфедерация (КАФ) в Абиджан.

Състезанието е фрапантно понижено по отношение на първичното предложение за присъединяване на 24 тима.

" Този шампионат ще стартира с осем страхотни тима, а в бъдеще техният брой ще бъде повишен. Трябва да влагаме както в африканския клубен футбол, по този начин и в националните тимове. Това е наша отговорност, обвързване и задача и с приноса на всички нас като екип ще успеем ", сподели Инфантино.

Все още няма доста детайлности малко повече от три месеца преди този шампионат да стартира, като КАФ към момента публично не е удостоверил участващите тимове.
 Бивш селекционер на България си купи клуб от Африка
Бивш селекционер на България си купи клуб от Африка

За два милиона евро

Агенция " Ройтерс " разбра, че осемте отбора ще бъдат южноафриканските първенци Мамелоди Съндоунс, които са благосъстоятелност на фамилията на президента на КАФ Патрис Мотсепе, Петро Атлетико от Ангола, Търговско предприятие Мазембе от Демократична република Конго, Ал Ахли от Египет, Хороя от Гвинея, Уидад Казабланка от Мароко, Симба в Танзания и Есперанс от Тунис.

Надпреварата ще се организира по едно и също време с Шампионската лига на Африка. Подробностите към телевизионните оператори, спонсорите и логистиката също към този момент остават в загадка. Когато в началото беше изработен предлагането, КАФ даде обещание 100 милиона $ награден фонд с 11.5 милиона за спечелилия.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР