Стартът на дълго чаканите изслушвания по делото между Федералната търговска

...
Стартът на дълго чаканите изслушвания по делото между Федералната търговска
Коментари Харесай

Microsoft: Xbox ексклузивите излизат по-скъпо от тези на Sony

Стартът на дълго чаканите чувания по делото сред Федералната комерсиална комисия на Съединени американски щати (FTC) и Microsoft започнаха през вчерашния ден. Те идват на фона на сполучливото краткотрайно блокиране на договорката сред Microsoft и Activision Blizzard, която в началото се очакваше да премине инспекцията на регулаторите. Сливането обаче удари на камък в двата най-важни гейм пазари – този във Англия и в Съединени американски щати.

Изслушванията започнаха да раждат вести, давайки ни скъп взор над протичащото се зад кулисите на огромни компании, каквито са несъмнено Sony, Microsoft и Activision Blizzard. Така да вземем за пример научихме, че Джим Райън, шефът на Sony Interactive Entertainment е бил убеден първоначално, че договорката сред притежателите на PlayStation не са застрашени от това да останат без Call of Duty. Скоро по-късно точно Sony излезе на напред във времето като най-яростния съперник на договорката. Разбрахме също и за опасността на PlayStation да не дават информация за идната си подпора на Activision Blizzard, в случай че договорката стане факт. Което звучи леко смешно, тъй като под шапката на Microsoft, игрите на студиото по този начин или другояче няма да излизат за PlayStation.

Именно с PlayStation е обвързвана следващата вест, произлязла от упоменатите чувания.

Както знаете PlayStation настояват, че остане ли платформата без Call of Duty, това ще има директни отрицателни последствия за бъдещето на конзолата. От Microsoft отвърнаха на няколко пъти към този момент, че Sony значително преувеличават и че цифрите не удостоверяват страховете им. Освен това, точно Sony затварят игри единствено за една платформа, а не Xbox, показаха Microsoft. Вчера компанията доразви тематиката с ексклузивите с изказванието, че за Sony е по-лесно да си обезпечат извънредни права за заглавия за PS4 и PS5, защото PlayStation разполага със доста по-голяма потребителска база от Xbox. Остава открит въпроса: в случай че PlayStation има повече консуматори, няма ли да е по-изгодно за Microsoft да издава игри и за конзолата на Sony? Това в последна сметка ще им донесе повече облага. Но както към този момент споменахме, чуванията ни дават един по-добър взор над вътрешните работи на корпорациите.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР