Стартът бе осъществен в 19:50 ч. българско време. Няколко минути

...
Стартът бе осъществен в 19:50 ч. българско време. Няколко минути
Коментари Харесай

УСПЕХ: Частната компания Блу Ориджин изстреля поредния кораб Ню Шепърд в космоса!

Стартът бе сбъднат в 19:50 ч. българско време. Няколко минути по-късно “Ню Шепърд ” благополучно надхвърли височината от 100 километра, т.е. границата, която условно се смята за завършек на земната атмосфера и за начало на галактическото пространство. След провеждането на задачата ракетата-носител извърши ретроракетно кацане върху специфичната за задачата платформа, а капсулата се спусна посредством парашути.

Това бе 15-тото изстрелване за “Ню Шепърд ” след въвеждането на кораба в употреба през 2015 година. 

Подобно на останалите 14 задачи, нямаше хора на борда на капсулата по време на излитането. За пръв път обаче астронавти се качиха в “Ню Шепърд ” до момента в който течеше противоположното преброяване, с цел да проведат генерална подготовка. Това е следващият симптом, че дебютният пилотиран старт наближава.

Блу Ориджин не ни осведоми по кое време хора най-накрая ще се насочат в космоса на борда на “Ню Шепърд ” – единственото, което ни споделят представителите на компанията е, че ще е “скоро ”. Но те използваха тази думичка и предходната година, и по-миналата, че и през 2018 и 2017 година. Неслучайно признакът на компанията е костенурката, а мотото е Gradatim Ferociter (от лат. малко по малко и свирепо).

Засега Блу Ориджин се движи към момента малко по малко, само че не и свирепо. Очакваме съществено развиване, само че такова още няма. Костенурката е прекомерно мудна.

Видеозапис от изстрелването – Youtube връзка

Източник: cosmos.1.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР