Стартъпът Neuralink на Илън Мъск получи одобрение от независимия контролен

...
Стартъпът Neuralink на Илън Мъск получи одобрение от независимия контролен
Коментари Харесай

Компанията Neuralink на Илън Мъск започва набирането на доброволци за имплантиране на чип в мозъка

Стартъпът Neuralink на Илън Мъск получи утвърждение от самостоятелния надзорен съвет за първите клинични тествания върху хора на своя мозъчен чип-имплант, заяви самата компания. Neuralink ще избере първите доброволци в тестванията всред пациенти с парализа, дължаща се на увреждане на шийния гръбначен мозък или амиотрофична латерална склероза, се споделя в изказването на Neuralink.

В изказването се отбелязва, че това е „ изследване на здравно устройство за имплантируем безжичен мозъчно-компютърен интерфейс (BCI)„. В рамките на изследването се възнамерява да се оцени сигурността на импланта и на новия хирургически робот, който го вгради, както и да се оцени първичната функционалност на BCI, позволяваща на парализираните хора да ръководят външни устройства благодарение на своите мисли. Роботът ще вкара по хирургичен път ултратънките и гъвкави влакна на импланта в региона на мозъка, която управлява желанията за осъществяване на придвижвания, изясняват от компанията. Специализираният чип е предопределен да записва и трансферира по безжичен път сигнали от мозъка към приложение, което ще дешифрира желанието за осъществяване на придвижване.

„ Първоначалната цел на нашия BCI е да даде опция на хората да ръководят компютърен курсор или софтуерна клавиатура само посредством своите мисли “, означават от Neuralink.

Компанията посочи, че изследването се организира в границите на разрешението на Агенцията по храните и медикаментите (FDA) от месец май 2023 година То съставлява „ значима стъпка в задачата за основаване на общ мозъчен интерфейс, който да възвърне автономността на хората със комплицирани медицински проблеми„.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР