Стартъпът MobiLimb представи едноименното многофункционално роботизирано устройство във вид на

...
Стартъпът MobiLimb представи едноименното многофункционално роботизирано устройство във вид на
Коментари Харесай

Роботизираният пръст MobiLimb: най-странният аксесоар за смартфони

Стартъпът MobiLimb показа едноименното многофункционално роботизирано устройство във тип на човешки пръст, който се закрепва към смарт телефона. Електронният крак, който доста наподобява на човешки показалец може да набира текст, да почуква по масата при дошъл SMS, да пълзи по масата и да влачи смарт телефона със себе си.

Устройството може да се употребява и като подставка за по-удобно гледане на видео. А в случай че му се надене мъхав калъф и се започва приложението Котка, електронният крак може да маха, като опашка.



MobiLimb е оборудван със сервомотори и датчици, а за ръководството се употребява контролера Arduino Leonardo Pro Micro. Устройството получава зареждане от USB врата на смарт телефона и се калибрира благодарение на особено мобилно приложение. Предлагат се разнообразни обвивки, в това число и с много добра реплика на човешка кожа.

За ръководството и взаимоотношението с роботизирания пръст са създадени специфични Android/Unity API.



MobiLimp ще бъде публично показан по време на конференцията по програмни интерфейси, оповестена за края на месец октомври тази година. Очаква се тогава да бъде обявена и цената на това прекомерно необичайно устройство.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР