Стартъпът Electreon, който работи върху технология за зареждане на електромобилите

...
Стартъпът Electreon, който работи върху технология за зареждане на електромобилите
Коментари Харесай

2000 км без включване на зарядно – резултатът от тестовете на електрическия Toyota RAV4 на път с безжично зареждане

Стартъпът Electreon, който работи върху технология за зареждане на електрическите автомобили в придвижване, съобщи, че е съумяла да сложи международен връх за най-дълго пътешестване с електрически автомобил без презареждане с кабел на пътя.

Компанията е въвела специфичен plug-in хибрид в Toyota RAV4 с опция за за презареждане в придвижване и вследствие на това той може да се движи повече от 100 часа, без да се свързва с електричество по обичайния кабелен метод. Автомобилът е минал 1924,56 км единствено на електрическа двигателна сила. В същото време колата, несъмнено, е направила къси прекъсвания – в опита са взели участие 55 водачи и не са правени зареждания с гориво или благодарение на стандартни кабелни зарядни устройства. За попълване на енергийните запаси е употребявано единствено пътното платно, оборудвано със система за безжично зареждане. В резултат на това, към батерията са трансферирани 241,69 kWh електрическа енергия.

За опита е бил определен хибрид с дребен тягов батерия от 18 kWh. Едно от главните преимущества на зареждането по пътищата е опцията да се употребяват по-малки акумулатори – същите, които се употребяват в хибридите, което може да направи автомобила доста по-лек. Не толкоз от дълго време беше обявено, че заради огромното тегло на електрическите автомобили по-бързо се износват и гумите. За съпоставяне, Tesla Model 3 със задно предаване има общоприета батерия с потенциал над 50kWh.

Още през март Electreon подписа съглашение с Toyota и DENSO, според което фирмите възнамеряват взаимно да разработят технология за безжично зареждане за нови електрически транспортни средства, както и да пуснат специфичен комплект за съоръжение на по-стари модели с модули за безжично зареждане, които могат да получават електричество на придвижването. Според Electreon, партньорството ще донесе технологията за безжично зареждане на необятен кръг от водачи и ще покаже, че този способ на зареждане е икономично и екологично решение за понижаване на нездравословните излъчвания в атмосферата.

Toyota и DENSO не са единствените сътрудници на Electreon. Компанията разгласи пилотни планове в Швеция, Франция и Белгия. Освен това подписа договорка за 3,4 милиона $ за употреба на електрически публични рейсове в Германия, която беше оповестена още през декември 2022 година

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР