Стартъп инкубаторът на Сирма Груп Холдинг Sirma Venture Lab избра

...
Стартъп инкубаторът на Сирма Груп Холдинг Sirma Venture Lab избра
Коментари Харесай

Стартъпи за здравни технологии са първите участници в Sirma Venture Lab

Стартъп инкубаторът на " Сирма Груп Холдинг " Sirma Venture Lab избра първите два стартъпа, в които ще влага в партньорство с капиталовия фонд Innovation Capital, оповестиха от компанията.

Двете започващи софтуерни компании - WHISP и AskTheCP, се занимават с разработка на принадлежности за цифровизация на здравни услуги. Всяка от тях ще получи по 100 000 евро първична инвестиция, към която в бъдеще могат да бъдат добавени още до 300 000 евро според от развиването на плановете.

WHISP впечатлява журито с софтуерен артикул, който улеснява преместването на интернационалните екипи, понижава бюрокрацията и подкрепя чиновниците и експертите по човешки запаси да отговорят на условията за световна миграция, предоставяйки поддръжка и цифровизирана обработка на документи.

AskTheCP пък се концентрира върху битката с антибиотичната устойчивост. Стартъп компанията създава софтуерно решение, което оказва помощ на практикуващите здравни експерти да подобрят резултата от предписването на антибиотици в лечебните заведения, като в същото време оказва помощ в битката с антибиотичната устойчивост в световен мащаб.

Инкубаторската стратегия Sirma Venture Lab започва през май 2022 година и има за цел да помогне на обещаващи започващи компании от Източна Европа в създаването на новаторски планове и се развива в съдействие с Innovation Capital.

По време на инкубационния интервал участниците в програмата получават софтуерна инфраструктура, менторство и образование от екип от опитни експерти в най-важните бизнес сегменти и имат опция да се срещнат с някои от най-успешните бизнес " ангели " и фондове за рисков капитал в района.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР