Старши треньорът на волейболния Нефтохимик 2010 (Бургас) Николай Желязков счете

...
Старши треньорът на волейболния Нефтохимик 2010 (Бургас) Николай Желязков счете
Коментари Харесай

Николай Желязков: Нефтохимик игра по-стойностен волейбол

Старши треньорът на волейболния Нефтохимик 2010 (Бургас) Николай Желязков счете за изцяло логически триумфа с 3:1 гейма над водача Хебър (Пазарджик) в дербито на 16-ия кръг на Суперлигата.

" Смятам, че справедливо победихме, в случай че изключим втория гейм, в който Хебър доминираше на начален удар. В хода на целия мач ние бяхме тимът, който игра по-стойностен волейбол.Имахме и някои други тактически проекти в играта на начален удар. Смятам, че когато изпълнявахме начален удар, какъвто се искаше, имаше резултат ", сподели Желязков.

" Ален Джорджевич не демонстрира в тренировките да има проблеми при посрещането на начален удар с отскок. Той се оправя доста добре. В момента търсим оптималните разновидности за развиване оттук насетне. Аз не мисля, че това е оптималното ни равнище. Като изключим втория гейм и някои доста груби неточности, считам, че надиграхме Хебър. С общи старания ще опитаме да реализираме задачите, които сме си сложили ".

" Нормално е, откакто Теодор Тодоров не е бил на игрището толкоз дълго време, да не е в най-хубавата си кондиция. Той тренира единствено от няколко дни, само че неговата рутина и класа ще ни оказва помощ във времето. Само да сме здрави и да продължим да работим, нещата ще бъдат и още по-добри. Имаме запаси в отбрана. Такива мачове на мен ми дават база за това да се види къде стоим добре и къде можем да работим по-добре. Настроен съм доста положително, имаме още доста какво да покажем ", показа още Желязков.

Той разяснява и идния мач-реванш с Олимпиакос (Пирея) от 1/4-финалите за Купата на CEV: " Мачът в Гърция е доста тежък. Играл съм в този клуб, познавам чудесно атмосферата и играчите. Не би трябвало да забравяме, че би трябвало да мислим за нашата игра, да изиграем волейболен мач. Ако покажем най-хубавото от себе си и те победят, ще им стиснем ръка. Но с доста добра игра, имаме опция да отстраним Олимпиакос. Даваме си сметка, че вероятно продължение в Европа усложнява доста завършването на шампионата в България. Ще имаме да изиграем доста мачове за къс интервал, само че в случай че стигнем до полуфинал с Тренто, е извънредно влиятелно. Ще се чуе в Европа. Имаме мотивация да създадем всичко възможо да се класираме. Аз персонално потеглям с мисълта за победа. Многото мачове понижават размера от подготвителен развой, само че имаме състезатели, които могат да оказват помощ да има заменяемост в състава, с цел да реализираме задачите, които имаме ", приключи треньорът на Нефтохимик.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР