Старши треньорът на ЦСКА Саша Илич сподели очакванията си за

...
Старши треньорът на ЦСКА Саша Илич сподели очакванията си за
Коментари Харесай

Саша Илич: ЦСКА се нуждае от класни футболисити, за да се бори с качеството на Лудогорец и Левски

Старши треньорът на ЦСКА Саша Илич показа упованията си за идния мач със Спартак Варна от деветия кръг на Първа лига. Двубоят е в събота, 3 септември, от 17:15 часа в морската ни столица.

Сръбският експерт изрично съобщи, че " алените " няма да подценят " соколите ", макар че отборът заема последната позиция във краткотрайното класиране.

" ЦСКА не е тим, който да може да си разреши да подцени даден противник. Това е изключено. Ако не влезем добре в мача, може да имаме доста огромни проблеми. Това го знам аз, както и футболистите. Трябва да сме оптимално нападателни. Спартак е финален в класирането, само че има своя капацитет ", съобщи наставникът.

Илич разяснява и успеха с 2:1 над ЦСКА 1948 в предходния кръг, която той изгледа от трибуните на стадион " Българска войска ", поради наказване.

" Най-хубавото е, че победихме. Мисля, че се получи прекрасен мач, изключително през второто полувреме. В моя екип работя с наставници, които са били основни треньори в предходните си тимове. Освен това съм бил с тях и в предходния ми тим. Добре комуникирахме между тях. Още преди мача знаехме какво ще вършим. Имахме проект и при позитивен и при отрицателен процес на мача. Резултатът е в наша изгода, което демонстрира, че сме се справили добре. Още един път се оправдавам за жълтите картони, които получих, поради които бях осъден ", изясни легендата на Партизан Белград.

Той е уверен, че отборът му може да играе по-добре, и че би трябвало да работи в тази тенденция.

" Сигурен съм, че ЦСКА може да играе по-добре и ние работим в тази тенденция. Тук съм от три месеца тук. Отпаднахме от Европа. Остава да играем за шампионата и Купата. Играем мач за мач и ще забележим къде ще сме най-после на шампионата ", сподели още треньорът на ЦСКА.

Саша Илич показа мнението си и за сагата с Георги Йомов. Националът бе заловен с допинг след мача с Македония Гьорче Петров от третия прелиминарен кръг на Лигата на конференциите и скоро чака да разбере наказването, което ще понесе.

" Георги Йомов приема доста тежко случилото. Той е доста значим футболист за ЦСКА. Български национал е. Той има моята поддръжка. Говорил съм с него няколко пъти. Знам, че му е доста тежко. Той се намира в интервал от живота, който не е добър за него ", разкри Илич.

Наставникът на ЦСКА приказва и по тематиката за упования заместител на Йомов - Марселино Кареасо.

" Не знам, не съм осведомен до каква степен са стигнали нещата ", сбит бе Илич.

Сърбинът разясни, че Калоян Кръстев и Митко Митков са били преотстъпени на Берое, с цел да натрупат повече игрови минути.

" Калоян Кръстев и Митков бяха преотстъпени в Берое, където ще могат да играят по-често. Освен това Берое има високи цели, което е хубаво за двамата. Те са млади футболисти и за тях е значимо да играят постоянно ", разгласи треньорът.

Илич разкри, че е гледал дуела за Суперкупата на България сред отборите на Левски и Лудогорец и добави, че задачата пред ЦСКА е да се бори с тях за върха в класирането.

" Гледах Левски - Лудогорец. Това са два от най-хубавите тима в България. Имат доста качество. Нашата цел е да се борим с тях за върха в България. Има време до края на трансферния пазар. Аз съм на мнение, че в ЦСКА би трябвало да идват играчи, които да могат да създадат разликата. Всеки един подобен футболист е добре пристигнал в ЦСКА ", приключи Саша Илич.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:

Instagram:

Фейсбук:

LinkedIn:

TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР