Старши треньорът на ЦСКА - Саша Илич, беше гост в

...
Старши треньорът на ЦСКА - Саша Илич, беше гост в
Коментари Харесай

Саша Илич: Колективът в отбора ни дърпа напред, но пътят до титлата е много дълъг и труден

Старши треньорът на ЦСКА - Саша Илич, беше посетител в предаването " Домът на футбола ". Сръбският експерт разяснява настоящата вест за наказването на Георги Йомов, както и миналия мач в Бистрица. Илич разяснява още шампионските упоритости на " армейците " и какво е мнението му за тима на Лудогорец.

" Новините, които се стовариха върху Йомов са доста неприятни. Това са доста години, доста дълъг период. Той в този момент е във допустимо най-лошата обстановка, само че аз съм сигурен, че той ще се опита да се пребори с събитията. Надявам се, че ще можем да понижим наказването му. Много е значимо в този момент да застанем зад него и да му помогнем в този тежък миг.

Когато това се случи с Йомов, аз приказвах с него и му дадох своята поддръжка. Той я има и до ден сегашен. Но наказването в действителност е доста огромно и Георги би трябвало да бъде душевен доста мощен. Това е голямо време без футбол. Той е добър човек и експерт, имам вяра че ще се оправи с тази обстановка.

Не мисля, че успеха в предходния кръг е шампионска. Това беше доста значима победа за ЦСКА. Играхме против третия в класирането, тим, който играе доста мощно вкъщи. Най-важното за нас е, че успяхме да победим и да задържим 4-те точки преднина пред Лудогорец. Продължавам да настоявам, че колкото сме близо, толкоз сме и надалеч от купата. Има още доста мачове и в мислите ни са само за мача против Спартак в събота.
 ЦСКА с публична информация за глобата на Йомов, футболистът ще апелира
ЦСКА с публична информация за глобата на Йомов, футболистът ще апелира

" През последните 7 месеца клубът и нашите интернационалните юристи бяха неразделно до Георги "

След подновяването на шампионата, не съм удовлетворен единствено от мача със Септември. Надявам се да нямаме такива мачове повече. В другите дуели не мога да кажа, че съм останал неудовлетворен. Играхме против доста положителни тимове. Берое, 1948, а посрещнахме и два доста мощни тима, в лицето на пловдивските Ботев и Локомотив.

Като цяло останах удовлетворен от играта ни в мача с Локомотив, само че имаше един интервал от 20 минути, които не ми харесаха. Като цяло обаче представянето ни беше на равнище, макар че завършихме наедно.

Откакто съм в ЦСКА дублирам, че имам 26-27 футболисти, на които разгадавам. От друга страна, с цел да можеш да използваш всички играчи, те би трябвало да упражняват на 100%. Всички състезатели работят и упражняват на цялостни обороти. Другото доста значимо е, че атмосферата в съблекалнята е доста добра, което е похвално и мисля че на това също се дължат и положителните ни резултати.

Моето мнение е, че колективът в тима е това, което ни дърпа напред и ни задържа на позицията, на която сме. Това потвърждава, че вървим в вярната посока. Аз и моят щаб поддържаме доста високо равнище на връзка с футболистите. Говорим с тях, те знаят, че ние сме доста откровени с тях. Това е цел, която аз съм си сложил като треньор и те го знаят. Във всеки един миг, в който нещо не е наред, аз мога да му обърна внимание. Друго значимо нещо е да бъдеш откровен с момчетата, тъй като те знаят, че ние използваме съответни играчи, само че според от съперника и от това, какво ще търсим в в идващия дуел. Всички одобряват това без проблем и заради тази причина, много постоянно се разписват играчи, които се появяват резервната скамейка или пък свършват страхотна работа на терена.

Всички ние желаем да станем първенци и да прекъснем този дълъг интервал без купа в ЦСКА. Това обаче е доста мъчно и пътят е дълъг. Не мога да кажа, че сме покрай постигането на задачата и не мисля за мачовете напред, а единствено за този в събота против Спартак. Това го знаят всички - помощниците ми, футболистите, а и всички, които работят в клуба. Всеки ден приказваме, че за нас всеки мач е край.

Разбира се, че мачовете с Левски и Лудогорец могат да преобърнат всичко, само че дотогава имаме още три мача и чак тогава ще можем да мислим за тях. Това са два фантастични тима, които имат страхотни треньори. Сигурно е, че и те чакат своя миг и се надяват ние да стъпим изкривено. Сега мислим единствено за мача със Спартак. Със сигурност мачовете от плейофите ще бъдат най-трудни.

В последните години Лудогорец е най-хубавият тим в България. Постига страхотни резултати и в България, и в Европа. И е обикновено, когато няма положителни резултати, да се стигне до треньорска промяна. Но Лудогорец има доста сериозен тим, с извънредно качествени футболисти, само че сега имат неприятния шанс да имат доста контузени състезатели. В хода на сезона обаче те ще се възвръщат и от наша страна ще се изисква доста труд, качество и битка, с цел да можем да им се противопоставим.

ЦСКА има най-добите почитатели в България. Наистина с поддръжката им, ние усещаме, че имаме 12-ти състезател. А и самите те виждат, че с помощта на тях, за нашите състезатели е доста по-лесно.

Следя, че медиите в Сърбия ме хвалят, само че в действителност - по-голямата част от тях, те взимат от тук. Следя и шампионата несъмнено, проследявам Партизан, въпреки всичко съм прекарал толкоз доста време там. Те сега не са в най-хубавото си положение и след загубата в дербито със Звезда, към този момент могат да се борят единствено за второто място, само че от идващия сезон то дава право за присъединяване в квалификации за Шампионската лига. Мисля че Партизан има сили да се пребори за второто място. ", приключи Саша Илич.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР