Старши треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро заяви, че се

...
Старши треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро заяви, че се
Коментари Харесай

Ел Маестро: Искам ЦСКА да играе хеви метъл футбол, голямата цел е да спечелим титлата!

Старши треньорът на ЦСКА Нестор Ел Маестро съобщи, че се цели в купата в Първа лига.

В изявление за Българска национална телевизия той беше безапелационен, че столичният отбор постоянно се цели в оценката, без значение от позицията в таблицата.

Какво е по-различното от първия път, когато бяхте треньор ЦСКА?

- Основното по-различно съм аз. Някои неща в клуба са разнообразни и множеството са към по-добро. Сега съм с пет години по-опитен. Тук е моето обичано място за работа и съм благополучен, че се завърнах.

В новия шампионат отбора стартира пагубно. Имате ли пояснение за какво?

- Имам и би трябвало да имам пояснение. Това обаче не касае единствено моята работа, а и на хора преди мен, експерти. Не е правилно да ги разясня и да разпределям правораздаване. Нашата работа е директно забележима от всички и не е нещо, което да правиш от през днешния ден за на следващия ден. Ясно е, че някои проблеми имат по-задна дата.

Имаше много рецензии, когато поехте тима. Чувствахте ли се неразбираем?

- Не се интересувам кой какво мисли. Работата ни е сложна, аз работя това от 25 години. Стигнал съм равнище, в което не се интересувам какво споделят хората. Ако допуснеш да ти въздейства какво споделя някой в таксито или на улицата, ще ти е мъчно да продължиш.
 Снимка 637838
Източник:

Откъде усетихте в тези моменти най-голямата поддръжка?

- От моя треньорски екип, от хората в тима и от играчите. Само ние знаем какво в действителност се случва на Панчарево. Винаги имах вяра, че ще се надигнем и ще се върнем на попедния път. Ситуацията в първите ми няколко седмици беше възприемана по два разнообразни метода - по какъв начин наподобява от вътрешната страна и по какъв начин изглеждаше извън.

Как се печели доверие? От почитателите, от притежателите...

- 95% с резултати. 

Феновете не знаят доста за вас. Защо ви дефинират по външен тип, по поведение, по нещата, които казвате?

- Както споделих, не се вълнувам от нещата, които се приказват за мен в персонален проект, за неща, които не са свързани със протичащото се на терена.

Имате ли самочувствието, че сте добър треньор?

- 100%!



Какъв жанр играе тимът в този момент и приближава ли се до това, което желаете да виждате?

-   Да. Да кажем - доминация без топка.
 Снимка 637839
Източник:

Какво смятате, че постигнахте до този миг?

- Повтаряемост на спринтовия потенциал на играчите. Това, което почитателите желаят да виждат. Интензивност на терена и отлична подготовка. А също и доста по-голяма интензивност от всеки един. Много е значимо да знаеш кое е твоето най-високо равнище. Феновете да разпознават кой състезател на коя позиция играе, а не всяка седмица да се чудят.

Как бихте описали връзките си с играчите? Напоследък виждаме, че се разгласяват забавни видеа от съблекалнята.

- Това е една специфична част от моята работа. Мисля по какъв начин да реализираме баланс. Двустранното отношение и почитание е най-важното, само че когато имаш хора от разнообразни националности е мъчно. Не е едно и също с всеки състезател. Някои са по-затворени или особени, някои може в живота да са ми другари, други да ми бъдат деца и връзките с всички са разнообразни. Всичко обаче е основано на почитание.

Как работите с управлението на клуба?

- Много добре. Много от хората са си същите. Има някои нови лица, само че тези които познавам са прелестни хора. С Филипов от ден на ден подобряваме връзката си. Орманджиев е доста готин и го одобрявам. Даже ни носи саралия на подготовка. Данаил Ганчев е израснал доста и е със доста по-важна роля отпреди. Сега той е на процедура основният човек. Имам доста повече контакти с него. 

Собствениците постоянно са упреквани, че не дават независимост на треньорите да работят. Вие имате ли независимост да работите в този момент?

- Същото чувах и преди 5 години. Аз имам безусловно 100% независимост да взимам всички решения, които за обвързване на треньора, както е във всеки клуб в Европа. В България има някакво недоумение в концепцията за работа на треньорите. Нещо се обърква, когато става въпрос за сключване или продажба на състезател. Това не е работа на треньора, това не е моя работа! Аз съм замесен в това, само че в напълно друга посока. Никъде по света това не се прави от треньора независимо. Четейки сред редовете, разбирам че това е нещото, което почитателите тук чакат, само че е определно неверно. В Германия да вземем за пример над треньора има петима-шестима души, които вземат тези решения.

Има обвинявания, че българските играчи в ЦСКА са извънредно малко. Какво е вашето пояснение?

- Няма задоволително положителни българи, които да отговорят на поставените цели. Това е проблем освен на ЦСКА, това е народен въпрос и аз нямам отговор, въпреки и да имам своите хрумвания по тематиката. Но това е дълга тематика.

Какво мислите за оправданията, в случай че не постигнеш задачата?

- Не мисля, че ще се наложи да го вършим. Тук не се разисква сходно нещо.

Смятате ли, че съдийството в България оказва помощ на избрани тимове?

- Това не е моя работа. Концентриран съм напълно в работата си на терена и по тази причина пребивавам в хотел самичък. Ограничил съм контактите си до най-малко, с цел да се концентрирам върху работата си и да препречвам всичко странично. Едно от тези неща е и съдийството. Нещата върху които нямам власт и не зависят от мен, не ме вълнуват.

На какъв тип музика бихте определил играта на ЦСКА?

- Бих желал да е хеви метъл футбол, само че това не е моя мисъл, а на Юрген Клоп. Искам стила на Борусия (Дортмунд).
 Снимка 637836
Източник:

Защо треньорите на Левски и ЦСКА не дават изявленията преди мачовете? 

- Това си е решение на клубовете. Аз ненавиждам скучни въпроси. Като да вземем за пример за какво съм си сменил името - от 500 изявленията, в 499 ме питате това. Не обичам клишетата във футбола. 

След Вечното дерби казахте, че тук всичко е на живот и гибел, какво имахте поради?

- Това е въпрос на културно усещане, на медийни разбирания и не е по-различно от другите страни. Чувството обаче е, че когато загубиш дербито на София, негативното е доста повече, в сравнение с в случай че победиш, а това не е добре. Трябва да е по друг метод. Когато победиш или загубиш, напрежението в дните след дербито е прекомерно нагнетено. Негативното към изгубилия тим е излишно съгласно мен. Правят се толкоз доста материали за изгубилия, вместо за спечелилия и това е натоварващо. Грешно и това е една от аргументите, които се отразяват на футболното качество на самия мач.

Битката за купата. Всичко я чакат, всички я желаят. Вие имате ли храброст да заявите тази позиция?

- Нямам никакво терзание да го кажа и това не е нещо ново. Искаме купата и това е огромната цел. Това е и моята фантазия. Това постоянно е огромната цел за ЦСКА и ще дадем всичко, с цел да я реализираме.

Кой е най-големият футболен мотив на ЦСКА, с цел да съобщи, че ще стане първенец?

- Задружността ни и голямото ни предпочитание са измежду причините да станем първенци. Ние в действителност желаем това, чак до болежка. Мисля, че имаме положителни шансове.
 Снимка 637835
Източник:
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР