Старши треньорът на ЦСКА Елин Топузаков Сърбинът изглеждаше доволен, защото

...
Старши треньорът на ЦСКА Елин Топузаков Сърбинът изглеждаше доволен, защото
Коментари Харесай

Саша Илич и Елин Топузаков се радват на 0:0 между ЦСКА и Левски

Старши треньорът на ЦСКА Елин Топузаков Сърбинът изглеждаше удовлетворен, тъй като Ивелин Попов изтърва дузпа в последната минута и по този начин “червените ” не изгубиха.

“Когато съперникът пропусне дузпа в 90-ата минута, то и равенството е триумф. Дербито си е дерби. Видяхме корав, нападателен, само че не и хубав футбол. Така старши треньорът на ЦСКА Саша Илич разяснява равенството против Левски в 26-ия кръг на efbet Лига.

“Както съм казвал и по-рано, всяка самостоятелна неточност може да коства скъпо. Не мога да кажа, че сме били страхливи. Големият проблем в играта ни беше, че всеки се опитваше да даде последния пас. Ни сме работили къде би трябвало да се случват тези пасове, само че през днешния ден не се получи. По никакъв метод не поддържам свадите, само че това е дерби и напрежението е огромно. Всеки мач е край. Преднината ни е единствено две точки, има девет мача, би трябвало да я задържим до края ”, разгласи Илич. По-рано през днешния ден сърбинът призна, че отборът му не е безапелационен.

Пак споделям, че всеки идващ мач е край, идва мач против Пирин, който е идващият край за нас. Мачът против Лудогорец носи същия брой точки. Трябва да се готвим мач за мач, и още тази към този момент или на следващия ден би трябвало да стартираме да мислим за идващия съперник. И да бяхме спечелили, отново нямаше да бъде елементарно. Има девет мача до края, а това е доста ”, сподели Илич.

А сътрудника му Елин Топузаков също беше удовлетворен от мача. Той в действителност пое виновността за неверния удар на Попето.
“Липсваха положения пред двете порти. Аз го споделих и на конференцията преди мача, че ще бъде повече борба, битка за първа-втора топка. Може би имахме преимущество при владеенето на топката, само че то бе задоволително ”, бяха първите думи на Топузаков.

“Разбира се, може да съжаляваме повече, тъй като изпуснахме дузпа в 89-ата или 90-ата минута. Искам да кажа, че единствено аз нося отговорност за дузпата на Ивелин Попов, тъй като аз го показах за реализатор. Той няма никаква виновност. Който не е изпълнявал дузпа, той не е пропущал ”, посочи треньорът.

“Кордоба е доста значим футболист за нашия тим, само че през днешния ден играчите направиха по този начин, че неговото неявяване не се усети. ЦСКА нямаха положения, с изключение на с дълги топки и при статични положения. Ние изнасяхме топката посредством крайните ни бранители ”, разяснява още той.

“Аз също бях доста сюрпризиран и изумен, че Станимир Стоилов напусна поста. Не съм очаквал да повеждам тима в този мач. Дано играчите по-бързо излязат от този психически миг, тъй като те са посочили, че могат да побеждават ”, сподели още Топузаков.

“Целта ни е да се класираме за евротурнирите и ще се опитаме да спечелим допустимо най-вече точки до края на сезона ”, даде обещание Елин Топузаков.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР