Старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров бе доволен от

...
Старши треньорът на Рилски спортист Людмил Хаджисотиров бе доволен от
Коментари Харесай

Людмил Хаджисотиров: Ако продължаваме така, таванът на потенциала ни е доста висок

Старши треньорът на Рилски състезател Людмил Хаджисотиров бе удовлетворен от старанието на тима му в мачовете от шампионата в Ботевград. Тимът завоюва конкуренцията в памет на легендата Георги Христов след две победи против Балкан и Берое, а след мачовете наставникът показа пред и усещанията си от дуелите.

“В по-голямата част съм удовлетворен. Поздравявам играчите. Това е доста прекрасен шампионат в чест на една легенда на българския баскетбол, който Балкан провежда всяка година и ни канят. За нас всеки мач в този момент е значим за обиграване на тима. Единият от високите ни играчи пристигна пет дни преди шампионата, а другият – преди два дни и направи единствено две тренировки. Имаме много работа, само че мисля, че в тези два мача компенсирахме с доста предпочитание, усърдие и експанзия. Видях много положителни неща, както и доста неточности, които би трябвало да почистим. Именно това ще вършим в идващите дни. Желанието и старанието обаче ме обнадеждават. Смятам, че в случай че продължаваме по този метод, има много висок таван на капацитета на тима “, съобщи Хаджисотиров.

По-силен ли ще е Рилски състезател през този сезон?

„ Още е рано да се каже. През тази година успяхме да създадем много уравновесена селекция с концепцията да имаме ядро от положителни български баскетболисти. Смятам, че на този стадий това нещо се получи. Сега обаче ни чака доста работа, с цел да създадем добър тим и колектив. Знаците досега са положителни.”

Амбициите на отбора още веднъж са огромни, а наставникът се надява пандемията да не попречи на естественото осъществяване на срещите.

„ Целите са ни оптимално високи и такива би трябвало да са със състава, който имаме. Надявам се всички да са здрави и да няма някакви затруднения с тази обстановка с ковид, с цел да може сезонът да протече обикновено и да сме очевидци на прекрасен баскетбол. Пожелавам на безусловно всички тимове да са здрави. “

Людмил Хаджисотиров изясни и по какъв начин ще протече подготовката на Рилски състезател до началото на сезона, който стартира след по-малко от месец.

„ Имаме да изиграем още най-малко четири контроли. Продължаваме редом да работим върху безусловно всички аспекти на играта ни. Освен в последните два дни, не сме били дружно целия тим. В първите две седмици и половина действително тренирахме без високи играчи. Алекс и Златин играеха на позиции 4 и 5, което не е общоприетоо. Сега към този момент в цялостен състав мисля, че ще можем да свършим много повече работа. “

Треньорът на Рилски състезател показа мнението си и за конкуренцията при мъжете през този сезон .

„ Смятам, че Балкан е доста мощен тим през тази година. Срещу нас въпреки всичко не играха Митко Димитров и Божидар Аврамов. Берое видяхме, че също има огромен капацитет – добра композиция от българско ядро и чужденци. Левски явно в този състав ще са доста мощни. Реално те резервираха тима от предходната година плюс няколко класни чужденци. Пловдив има забавна селекция, Ямбол ще е по-добре. Смятам, че има капацитет шампионата да е по-добро и по-интересно от предходната година. “

Той обаче счита, че отсъствието на Академик София ще се отрази .

„ Това е доста отрицателно нещо за българския баскетбол. В последна сметка концепцията на този план, който трябваше да създадат Левски 2014 Лукойл и Академик София, това обединяване, едното беше да се играе на доста високо равнище в европейските шампионати, а другото – този млад прекрасен тим. За мен той беше най-смислената част от този план, само че действително нито едно от двете не става. Яд ме е за младите играчи, тъй като имат доста прекрасен тим. Някои от тях бяха тръгнали да влизат в мъжкия народен тим. Добра работа се вършеше там. В момента това е черно леке за нашата лига, че се получава по този метод и то тъкмо в последния миг “, приключи Хаджисотиров.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР