Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти вярва, че тежката

...
Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти вярва, че тежката
Коментари Харесай

Карло Анчелоти: Това не е сблъсък на живот и смърт

Старши треньорът на Реал Мадрид Карло Анчелоти има вяра, че тежката загуба с 0:4 в предходното дербито с Барселона от Ла Лига няма да окаже отрицателно въздействие върху тима му. През пролетта “блаугранас ” изненадващо разгромиха първенците с въпросния резултат посред “Сантиаго Бернабеу ”. Пак там на следващия ден е следващото издание на най-интересния двубой в испанския футбол. Ето какво показа Анчелоти на днешната си конференция.

Как върви подготовката ви за дуела?
Всичко е както постоянно. Предстои мач сред два велики тима. Това е специфичен конфликт, каквито са били всички издания на Ел Класико. Ние обаче се приготвяме като за всяка една среща. Тук в тази ситуация би трябвало да прибавим прочувствения аспект и напрежението.

Как ще повлия загубата с 0:4 през предишния сезон?
Това няма да ни се отрази по никакъв метод. Това беше среща от различен сезон, друго Класико. Смятам, че този път ще се насладим повече на срещата. В момента мислим единствено за идния мач. Целта ни е да се представим мощно. Това обаче не е дуел на живот и гибел, а просто специфичен мач. Все отново сезонът е дълъг. Иначе бихме желали да спечелим.

Барса обаче не се намира в най-хубавата си форма…
Това е тим, който е спечелил всичките си мачове в Ла Лига като се изключи един. Тимът е доста мощен и ние виждаме това. Още от началото на акцията Барса се показва добре.

Ще забележим ли нещо новаторско от вас на следващия ден?
Не желая занапред да изобретявам нещо ново, в никакъв случай не съм го правил. Иноваторите не съществуват във футбола. През предишния сезон се пробвах да наложа нещо ново и след това ме скъсаха от рецензии. Нашият тим, който завоюва Шампионската лига, чудесно знае какво да прави на терена.

Дали загуба би навредила още повече на Барса?
Не знам. Ние просто мислим единствено за нас и ще се опитаме да спечелим. Барселона обаче е противник, който има качествата да запише превъзходен сезон.

Дали миналата среща на Барселона с Интер в ШЛ ще окаже някакво въздействие на следващия ден?
Ние играем по друг метод от италианците. В този дуел през седмицата Интер показва кураж, отборът не се съобщи.

Какво е мнението ви за стила на каталунците? 
Историята ясно приказва сама за себе си за това. В Барселона следват жанр, който почитателите и управлението харесват. Не споделям, че е неверен. Това е тяхната концепция за футбола и това им е донесло доста триумфи, а и не престават в този дух. Други тимове обаче имат други визии. Според мен да си стеснен до единствено един жанр на игра не е вярно. Самите футболисти се трансформират с времето. Най-важното е състезателите ти да се усещат добре със стила, който практикуваш.

Какво е положението на Карим Бензема?
Тази седмица е много по-добре, несъмнено има усъвършенстване. Убеден съм, че ще забележим Карим на нормалното му равнище.

Как е Рюдигер?
Добре е. Нуждае се само от маска, с цел да не му се отвори раната. Антонио е разчувствуван от идния мач, той е един същински войник. Рюдигер е доста мощен в дуелите - както в отбрана, по този начин и в офанзива. Не е изненада, че оня ден вкара гол. Той обаче най-вече ни оказва помощ със своя нрав и своята персона: на победител, който в никакъв случай не стопира да тренира.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи мачове от испанската LaLiga, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport 4.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР