Старши треньорът на Нефтохимик 2010 Найден Найденов разкри как е

...
Старши треньорът на Нефтохимик 2010 Найден Найденов разкри как е
Коментари Харесай

Найден Найденов: Укротих братя Братоеви?

Старши треньорът на Нефтохимик 2010 Найден Найденов разкри по какъв начин е съумял да " укроти " братята Георги и Валентин Братоеви по време на сезона във волейболната Суперлига. Отборът завоюва довечера шампионската купа на България след триумф на ЦСКА.

На въпрос по какъв начин се печелят три трофея за един сезон, купа, суперкупа и купа, Найденов отговори: " Постига се с доста работа, с доста отстъпки във значими моменти, с цел да може да обединиш този тим и да го направиш едно. Знаете, че беше мъчно първоначално, имаше някои тежки моменти, само че с самообладание, със съществено отношение от тяхна страна се реализира това, което искахме. "

" Вътрешно чаках, че този мач няма да бъде толкоз оспорван. Не съм го споделял, само че аз персонално си го представях по този метод. Можеше да загубиим един гейм, само че бях сигурен в момчетата, тъй като знам по какъв начин тренирахме през последните 10 дни, по какъв начин се бяха настроили. Вярвах в това, че по-опитните знаят по какъв начин да изиграят този мач, тъй че не се изненадах ", добави треньорът на Нефтохимик.

" Създадохме тим, който играе като едно. Това беше задачата, с трима опитни, с други трима по-млади момчета, които влязоха в системата и започнаха да израстват с всяка подготовка и всеки мач. Трябва време да синхронизираш един тим и да усетиш по кое време би трябвало да отстъпиш, с цел да можеш да вкараш всичките в едно русло, да мислят по един и същи метод. Благодаря на всички момчета, благодаря на публицистите, които се съмняваха в това, че мога да укротя братята Братоеви. Не съм го коментирал от пет месеца. Беше ви съществена тематика на вас. Успях да ги укротя. Как? Един треньор би трябвало да има по-мащабно мислене върху нещата. Да не гледа като кон с капаци, а да влиза в ситуацията на тези хора. Те са положителни момчета, би трябвало да им влезеш в обстановката и те ще дадат всичко от себе си, с цел да спечелим. Това е системата ", сподели Найден Найденов.

" Започваме от на следващия ден да преговаряме селекцията. Един тим се построява мъчно. Надявам се да успеем да запазим всички играчи. Ако един го няма, другите да бъдат вътре и да се надгради с един-двама по-добри ", приключи Найденов.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР