Старши треньорът на националния ни отбор по бокс Жоел Арате

...
Старши треньорът на националния ни отбор по бокс Жоел Арате
Коментари Харесай

Жоел Арате за спорните решения в Ташкент: Свалиха ни два медала от врата

Старши треньорът на националния ни тим по бокс Жоел Арате остана мощно отчаян от развоя на събитията на Световното състезание за мъже в Ташкент. Съставът ни излъчи четирима четвъртфиналисти на боксовия Мондиал. Това не се бе случвало от 2001 година. Двама от тях – Радослав Росенов (60 кг) и Хавиер Ибаниес (57 кг) обаче бяха ощетени в своите мачове, като съдиите обърнаха резултатите от срещите им след преразглеждане. Росенов победи първенеца на Азия Мохамед Абу-Джайех, само че след преразглеждане бе даден триумф на йорданеца с 4:3. По еднакъв метод се разви и мачът на Хавиер с индиеца Мохамед Хусам.
 Спорно решение спря Росенов по пътя към орден от Световно по бокс Спорно решение спря Росенов по пътя към орден от Световно по бокс
„ Свалиха ни два медала от врата. Категорично Радо Росенов и Хавиер Ибаниес трябваше да играят на полуфинал . Вярвам, че двамата имаха сили и благоприятни условия да преследват международна купа, само че не им бе разрешено. Разочаровани сме от този процес. Смятам, че и Ергюнал (Себахтин) направи доста добър мач и също можеше да продължи към полуфиналите “, разяснява от Ташкент Арате.

Въпреки отрицателните страсти, той е безапелационен, че националният ни отбор демонстрира израстване и е оптимист за продобиване на няколко квоти от Европейските игри в Полша през юни месец. 

„ Доволен съм изцяло от представянето на момчетата. Те си подвигнаха доста равнището в последните месеци и ще продължим в същия жанр към Европейските игри, които са подготовка за Париж. Пътят е този, задачата ни е оптимален брой квоти в Полша. Играта, която демонстрираха, освен Росенов, Ибаниес и Ергюнал, само че също по този начин и Рами Киуан, който имаше малшанс да боксира със международния първенец на четвъртфинал, както и още Кристиян Николов, Ясен Радев и Даниел Асенов, ме кара да се усещам оптимист, че ще успеем в Полша. Радо Панталеев се върна след травма и му би трябвало още малко време, Йордан Морехон и Красимир Джуров също могат да покажат повече “, сподели още Арате.
 Ергюнал Себахтин отпадна на 1/4-финал на Световното по бокс Ергюнал Себахтин отпадна на 1/4-финал на Световното по бокс
Той благодари за изискванията за подготовка, обезпечени от родната федерация, както и за работата на останалите треньори в щаба му – Александър Александров и Валентин Поптолев. 

„ Имаме безусловната поддръжка на Красимир Инински, за което му благодаря. С екипа ни продължаваме работа, градим млад, само че доста първокласен и мощен тим, който занапред ще носи триумфи и медали за България.

Снимки: БФ БОКС/Startphoto.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР