Старши треньорът на Милан Стефано Пиоли смята, че отборът не

...
Старши треньорът на Милан Стефано Пиоли смята, че отборът не
Коментари Харесай

Пиоли: Не направихме достатъчно, можеше да се представим по-добре

Старши треньорът на Милан Стефано Пиоли счита, че тимът не е разкрил цялостния си капацитет при домакинското тъждество 1:1 против Порто в четвъртия кръг в група "Б " на Шампионската лига. Италианците взеха първа точка в конкуренцията, само че останаха на последното място, като имат единствено 1 победа в последните си 11 мача в шампионата.

"Можеше да се представим по-добре, изключително през първото полувреме, в което ни липсваше заостреност и успеваемост при вземането на решения на терена. Когато противникът се пази с толкоз висока линия, би трябвало да търсиш извеждащи подавания, а ние не показахме нужната акуратност.

Не мога да се окайвам от второто полувреме във връзка с предпочитание, сила и основани положения. Нужното равнище за реализиране на победа в Европа е доста високо, а за жалост ние не направихме задоволително ", разяснява Пиоли.

Резултатът отдалечи още Милан от вярата за класиране на осминафиналите.

"За да заслужиш това, би трябвало да печелиш мачове. Просто не съумяваме да стигнем до победа и това натежава. Порто реализира отлични резултати в последните си пет гостувания. Да не забравяме, че те отстраниха Ювентус от Шампионската лига през предишния сезон. Трябва да бъдем по-постоянни. Предстоят ни още две срещи срещи извънредно мощни противници ", сподели наставникът на Милан.

"Червено-черните " се показаха едва през първото полувреме и имаха шанс, че изоставаха единствено с 0:1 на почивката.

"Порто заслужава хвалба, а ние - рецензия. Трябваше да търсим способи да разкъсаме защитната им линия, а ние атакувахме по този начин, както те желаеха. След почивката бяхме по-организирани, а и равнището на активност в играта на противника поспадна. В такива мачове би трябвало да си на 100 % през всичките 90 минути. Искахме да вземем тази първа победа, изключително пред нашите почитатели. Ще опитаме в идващия мач ", сподели още Пиоли.

Милан има еднакъв актив с водача в италианския шампионат Наполи, а в неделя на тима следва градско дерби против първенеца Интер.

"Видях и положителни знаци в играта ни. Смятам, че сме в добра форма. В неделя ще бъде доста мъчно, тъй като Интер е измежду любимците за Скудетото ", съобщи той.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР