Старши треньорът на Марсилия Игор Тудор смята, че Килиан Мбапе

...
Старши треньорът на Марсилия Игор Тудор смята, че Килиан Мбапе
Коментари Харесай

Игор Тудор: Безкрайно уважавам Меси, но в момента Мбапе е номер 1

Старши треньорът на Марсилия Игор Тудор счита, че Килиан Мбапе е най-хубавият футболист в света. Хърватският експерт даде изявление за “Екип ”, в което направи и забавен паралел сред равнището на Лига 1 и Серия “А ”, където беше отпред на Удинезе и Верона. 

“Когато ПСЖ желае да побеждава, го прави. Изпитвам голямо почитание към Меси и съгласно мен той е най-хубавият футболист в света за всички времена, Неймар също е доста мощен, само че сега Мбапе е над всички. Без него парижани не са същият тим. В негово неявяване ги победихме за Купата на Франция, само че по-късно, към този момент с Мбапе, а и с друга мотивация, ПСЖ ни съкруши ”, разяснява Тудор. 

“В Италия няма аналог на Пари Сен Жермен, който превъзхожда и Интер, и Ювентус. От позиция на съставите, в Серия “А има три или четири тима, които са по-силни от тези в Лига 1, заемащи същите позиции, само че от шесто място надолу, по-добри са отборите във Франция. Ако Страсбург играе с Емполи, ще завоюва. Ако Реймс се изправи против Специя, ще победи. Това са тимове, които разполагат с по-няколко футболисти от сериозна класа. А треньорът на Интер, да вземем за пример, надали би взел някого от Емполи или Специя ”, изясни някогашният хърватски национал. 

“В Италия се оставя доста повече пространство. Друга разлика е, че във Франция темпото на игра е по-високо. Тук има повече млади и атлетични футболисти. Щом британските клубове клупуват играчи от Лориен, а не от Серия “А ”, значи има причина ”, сподели още Тудор. 

Марсилия заема второ място в класирането на Лига 1, като изостава на 7 точки от ПСЖ.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР