Старши треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас говори пред медиите преди

...
Старши треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас говори пред медиите преди
Коментари Харесай

Дамбраускас: ЦСКА ще има предимство, защото са анализирали нашата игра в ШЛ

Старши треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас приказва пред медиите преди утрешния конфликт против ЦСКА за Суперкупата на България.

Литовският експерт разгласи, че чака и двата тима да изиграят доста добър мач, само че загатна, че „ алените “ ще имат леко преимущество, защото са имали опция да проучват първите два публични дуела на „ орлите “ против Шахтьор Солигорск от квалификациите в Шампионската лига.

„ Това е първият формален мач в българския футбол този сезон. Нормален мач. Искам да поздравя безусловно всички за този мач. Други години, когато има такава отмора, футболът ни липсва. Тази година Европейското състезание го спести. Радваме се да се завърнем по българските терени. И двата тима желаят да завоюват този мач. Има спортменство, само че като цяло двата тима ще се хвърлят да изиграят един доста добър мач “.

„ Винаги споделям на играчите, че идващият мач е най-важния. Той ще ни приближи към нашата последна цел. Те би трябвало да бъдат експерти. Имат отговорността да покажат на почитателите едно шоу. Утрешния мач е значим както за нас, по този начин и за всички останали хора “.

„ В безусловно всеки един мач би трябвало да вземем поуките. Всеки влиза по един метод във даден мач и излиза изцяло изменен. Анализирахме всичко през предишния сезон и настина се опитваме да се учим от всака една неточност. Смятам, че сме създали верния разбор. Има аргументи за резултатите в последните мачове против ЦСКА. За мен най-важният бе този в Разград, който спечелихме. Тогава можехме да минем на второто място. Последният мач, който изиграхме на „ Българска войска “, не мога да изляза със субективна причина за резултата. Беше тъкмо след момента, когато бяхме спечелили десетата купа, не отидохме готови. Каквото и да се случи на следващия ден, последните мачове няма да повлияят. И двата тима са с нови футболисти. Дори не знам с какъв състав ще излязат, защото това ще им е първи формален мач. За тях ще бъде една концепция по-лесно, защото са анализирали мачовете ни против Шахтьор Солигорск. И ние анализирахме техните контроли, само че не е същото. Всички би трябвало да чакат един доста добър мач “.

Дамбарускас разяснява и обстановката с Кирил Десподов и "народната любюв ", която получава от почитателите на ЦСКА:

„ Смятам, че освен в тези мачове получава тази „ национална обич “. За мен не е обикновено, само че не мога да кажа на почитателите по какъв начин да се държат. Кирил е експерт, съумява да се оправи доста добре в тази обстановка. Много от нас не знаят на какво е подложен, само че той съумява да се оправи по най-позитивния метод и да го покаже на терена “.

„ Не мисля, че ще се стигне до този миг – да имаме един тим за България и един за Европа. Нашата концепция е да прогресираме във всеки един мач. Трудно е да се случи със промяна на 11 играчи. Нашата цел е да съумяваме да подобряваме връзките сред играчите на терена и да създадем един образ на игра, който да се хареса на безусловно всички “.

„ До момента съм взимал присъединяване в два такива мача. За мен няма никакво преимущество, тъй като и двата мача моят тим излезе победител. Има извънредно доста време от юли до май месец. И ние, и ЦСКА ще имаме още доста мачове в Европа и България. Има доста време до тогава. Има трансферен интервал през зимата, който може да промени доста неща. След седмица нямам доверие двата тима да помнят доста този мач, макар че е значим, само че предстоят европейски срещи. За почитателите обаче това ще е значим дуел “, съобщи Дамбраускас.



„ Тактически имаме доста неща да подобряваме. Изиграли сме извънредно малко мачове. Например, Пиерос Сотириу се чака занапред да влезе и да усети самия тим. Той изигра минути за първи път от няколко месеца. В предсезонната подготовка подобрихме доста неща – контрола на топката, пресирането. Срещу Солигорск създадохме доста положения, втория мач не чак толкоз. С всеки минал мач тези благоприятни условия ще стават от ден на ден и повече. Надявам се този капацитет да се усъвършенства от ден на ден и повече. Не знам по кое време ще забележим приключения артикул. За мен даже няма такова разбиране, тъй като във всеки мач желаеме да подобряваме нещата.

Трябва да реализираме повече резултати. Лудогорец в най-хубавите си години играеше с 13-14 индивида, които непрекъснато се въртяха в няколко години поред. Кахлина изигра първия си мач март месец. Това пък ще е вторият формален мач на Вердон и Пластун дружно, за Гонславеш и Баджи също. Кирил Десподов се включи късно подготовката. Имаме потребност от много време, с цел да може въздействието на тези играчи да се види на терена. Както съм го казвал и преди - не съм вълшебник. Нашата цел е да изградим нашия си модел на игра “.

„ Наистина е по-лесно за тях да създадат един разбор и да видят на какво сме способни. Ние имаме преимущество, че сме играли публични мачове, които не може да се съпоставят с другарските. И двата тима желаят да покажат на това, на което са способни. Ще създадем всичко допустимо да излезем крайни спечелили в мача “.

„ Не мога да управлявам предишното. Мога да управлявам моето поведение и това ще го направя през днешния ден и в утрешния ден. Наслаждавам се на интервала си тук, мисля, че вършим една доста добра работа. Опитваме се да подобряваме нашата игра с всеки минал мач и всяка една подготовка. С това е значимо играчите да схванат задачите и концепциите на клуба, с цел да изградим един първокласен колектив “, приключи Дамбраускас.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР