Старши треньорът на Лудогорец Димитър Димитров – Херо бе категоричен,

...
Старши треньорът на Лудогорец Димитър Димитров – Херо бе категоричен,
Коментари Харесай

Димитров: Ще се борим за Шампионската лига, мит е, че съм отказал на Левски

Старши треньорът на Лудогорец Димитър Димитров – Херо бе безапелационен, че отборът ще направи всичко допустимо още веднъж да влезе в групите на Шампионската лига, макар че обстановката става все по-трудно.

Лудогорец към този момент и публично си подсигури седма поредна шампионска купа на България.

„ Не сме чествали. Днес се събираме за подготовка. Може би страстта, когато спечелиш след мач е по-голяма, само че фактът си е реалност. Ние го одобряваме и се радваме”, показа Димитров в изявление за „ Спортно шоу Гонг” по Дарик радио.

Херо разяснява и главните съперници на разградчани – Левски и ЦСКА, както и минал миг от треньорската си кариера.

„ Да уточним – аз не съм отказал на Левски. Никой не ме е поканил. Когато бяха избрали Митов, Боримиров сподели, че са разглеждали три кандидатури, едната е била моята, само че никой не ми се е обаждал. Това е мит, че са ми предложили за Левски и аз съм отказал. Уважавам всеки съперник, включително и нашите съперници Левски и ЦСКА. И двата тима тази година подвигнаха равнището си. Първо като селекция, а считам, че е въпрос на време да доразвият капацитета, който имат, а и ЦСКА бяха сериозен съперник съвсем през цялото първенство”, съобщи Димитър Димитров.

Още от изявлението на Димитър Димитров - Херо четете тук: Херо за бъдещето си: Собствениците споделят

„ Мечтата ми е в миналото да видя в България президенти на два клуба да стоят един до различен и да следят мачове. Дано доживея. След мача с Левски може би ще пуснем някои от главните футболисти. В мача с Берое може би ще играем с част от главните футболисти и допълнения от втория тим. Тази година влизането в Шампионска лига е доста по-трудно. Така се облагодетелстват богатите тимове, само че все пак ще опитаме да създадем каквото зависи от нас да се класираме”, даде обещание още треньорът на Лудогорец и продължи:

„ Ние сме се опитвали да играем всеки мач. Не са ни минавали мисли да губим някъде. Ние сме гонили максимума във всеки мач. Неудобно е да приказвам за себе си какво съм съумял. Аз мисля, че много неща неуспях да свърша в организацията в отбрана, във фаза офанзива в изчистването на тактическите схеми. Другита да приказват. Аз съм благополучен, че успяхме да станем първенци, излязохме от групата в Лига Европа. Но има неща, които не съумях да свърша и аз съм си отговорен. Надявам се да мога да ги свърша.”

„ Бях уверен на 100%, че ние ще станем първенци. Знаех, че есента ще ни е доста тежко. Имаше моменти, в които нашата скамейка не беше дълга. Знаех, че ще ни е доста мъчно и бях уверен, че пролетта ще сме доста по-силни. Не мисля за върхове, просто по този начин се развиха нещата. Разбира се, че съм благополучен, че направихме такива достижения, само че в никакъв случай това не е било самоцел при мен. Имам медали с Нефтохимик, с Иртиш, с Велбъжд, с Ал Насър, а шампионски трофеи имам с три разнообразни отбора”, разяснява още Димитър Димитров – Херо и добави:

„ Ще бъда благополучен, в случай че съм съумял с нещо за оказа помощ на мои някогашни футболисти в този момент като треньори.”

За споровете сред футболните ръководители в България, Димитров сподели още:

„ На мен ми тежат тези връзки. Смятам, че не би трябвало да има такава завист и ненавист. Това е спорт. Болно ми е, когато чувам и чета. Вече не чета дори. Това, което чувам ми е пъклен неприятно и считам, че с нищо не оказва помощ за развиването на нашия футбол. Тази година не съм споделил една неприятна дума, стремял съм се да бъда правилен.”
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР