Старши треньорът на Локомотив Пловдив - Александър Томаш, даде брифинг

...
Старши треньорът на Локомотив Пловдив - Александър Томаш, даде брифинг
Коментари Харесай

Томаш: Изграждаме изцяло нов отбор

Старши треньорът на Локомотив Пловдив - Александър Томаш, даде брифинг пред публицистите на "Лаута " преди старта на лятната подготовка на "смърфовете ".

„ Още на първата конференция ви споделих, за какво съм тук, а точно тъй като новите притежатели желаят да построяват. Виждаме равнището на българския футбол и би трябвало си признаем истината в очите.

Започнахме от преди 5 дни с самостоятелни стратегии за футболистите. Днес започваме дружно. Изграждаме напълно нов тим. Искахме български футболисти, само че те се оказаха по-скъпи от задграничните. Тези българи, които искахме се оказаха доста скъпи и не можем да си ги позволим. Ще би трябвало време за построяването на отбора. С това сме наясно и ние и новите притежатели. Ще упражняваме на три места отвън Пловдив. Този микроцикъл ще завърши с контрола в събота с Марица. В понеделник отпътуваме за Банско, където ще изиграем 4 контроли. Като се приберем в Пловдив ще изиграем още една контрола. “

Каракашев и Пиер Зебли ще са новите, които стартират през днешния ден. С доста играчи говорихме и приказваме, само че няма да разясня клюки и спекулации. Засега не сме освободили никой, само че в случай че някой не желае да работи с мен и моя щаб. Като споделям че ще вършим нов тим, споделям, че ще имаме най-малко 6-7 нови попълнения.

Целта е създаване на средноевропейски тим. Проблемът на кръговратът, в който родния футбол е попаднал, задачите убиват всичко. Половината А група желаят Купата. Да и ние я желаеме, само че в случай че не я спечелим, няма да вършим драми. Аз ще работя с чисто сърце за това, което искаш притежателите. Юноши, дубъл…, да играят като първия тим. И като подпишем с някой младеж в цялата школа да получат дивиденти това.

Днес се прибира национал и след първата подготовка се връща с гипс, тъй като стъпил на погрешно в дупка. Питах го, къде упражнявате, и се оказа, че е на формалния терен, а някъде другаде. Питайте ги вие в БФС, къде ги пращат да упражняват.

Целта не е да създадем тим и да реализираме някакви купи. За последните 5 години Локо Пд завоюва доста, само че какво имаме надолу, какво идва. Така че задачите са си цели, а построяването си е създаване.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР