Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов даде пресконференция преди първото

...
Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов даде пресконференция преди първото
Коментари Харесай

Стоилов: Навлизаме в тежък цикъл, искам Левски да е в пълна бойна готовност

Старши треньорът на Левски Станимир Стоилов даде конференция преди първото домакинство на „ сините “ през новия сезон във футболното ни състезание.

На 16 юли, събота, от 21:00 часа 26-кратните първенци на България посрещат новака в елита Спартак Варна на своя стадион „ Георги Аспарухов “ в столицата.

Стоилов призна, че дуелът със „ соколите “ е комфортен миг за Левски да се върне на победния път и да натрупа самочувствие преди дуелите с гръцкия гранд ПАОК от Лигата на конференциите.

„ Неприятно беше да стартираме сезона със загуба, само че не би трябвало дълго време да съзерцаваме, а да мислим за идващия кръг. Домакинството на Спартак Варна е комфортен миг да покажем на футболната общност и на почитателите ни, че Левски продължава да играе футбол и да побеждава. Трябва да им дадем самочувствие преди мачовете от евротурнирите “, стартира треньорът.

Той изрази вяра съставът му да изиграе по-добър мач от този в софийското село Бистрица преди седмица, когато „ сините “ позволиха загуба с 0:1 от отбора на ЦСКА 1948.

„ Общо взето упражняваме в по-добър темп от предходните седмици. Още от преди мача с ЦСКА 1948 имаше усъвършенстване от тази позиция, тъй че откъм предпочитание и упоритост нямам забележка към играчите. Предполагам, че те също оценят изгубените точки и схващат уговорката, който имат Левски всеки мач да играе на високо равнище. Надявам се да имаме по-умни и по-добри 90 минути на нашия стадион “, сподели Стоилов.

Наставникът на Левски разкри, че най-новото попълнение на отбора Жереми Петрис може де вземе присъединяване в дуела със Спартак Варна. Той се надява съдействието сред Петрис и клуба да бъде дълготрайно.

„ Жереми Петрис е към този момент при нас, тренира с тима. По неговите думи и с оглед това, което видяхме от вчерашната му подготовка, той може да вземе присъединяване в мачовете, само че не знаем за какъв брой игрови минути. Според мен той има прилична кондиция на подготвеност, упражнявал е през паузата. Ще преценим до каква степен може да взе участие в срещата със Спартак Варна. Той ще съумее да влезе в тактиката и стила на игра на Левски. Надяваме се нашето съдействие да е дълготрайно, само че всичко ще зависи от неговото показване “, добави най-успешният треньор на столичани от началото на XXI век.

Срещата с новака в елита пропуща бранителят Вендерсон Цунами, който ще почива сред 10 и 14 дни, само че положителната вест е, че травмата в коляното му не е сериозна, добави Стоилов. За сметка на това другите двама бразилци Уелтън и Роналдо ще вземат присъединяване в утрешния мач.

„ Уелтън тренира от два дни с тима – Роналдо от през вчерашния ден. Роналдо имаше проблеми с гърлото, само че не е болен от ковид. Двамата бразилци са здрави и могат да вземат присъединяване в утрешната среща. А Цунами ще отсъства сред 10 и 14 дни, контузията му не е толкоз сериозна, колкото всички смятаха “, съобщи Станимир Стоилов.

Треньорът изрично съобщи, че желае от всички футболисти да бъдат в оптимална форма, така Левски навлиза в сбит цикъл от мачове, поради уговорките си в евротурнирите.

„ Няма доста време за мислене, след 4-5 дни стартират мачовете от евротурнирите, тъй че Левски към този момент би трябвало да бъде в цялостна бойна подготвеност и под пара. Искам всички налични футболисти да бъдат подготвени да играят във всяка една минута, тъй като навлизаме в извънредно сбит цикъл, ще играем през 3-4 дни и е значимо играчите ни да са в оптимална форма и да се готвят на оптимални обороти “, сподели той.

Стоилов още веднъж се върна към идния мач със Спартак Варна, казвайки, че желае от възпитаниците си нападателна и резултатна игра против „ соколите “.

„ На този стадий подготвителният развой не е ориентиран към мача с ПАОК, тъй като преди този момент имаме мач в шампионата. Аз не обичам да прескачам мачове. Сега би трябвало да си върнем футболната убеденост с победа в шампионата и към този момент от неделя заран ще мислим за мача с ПАОК. Задачата към футболистите е да държим добър темп и да покажем добра игра против Спартак Варна. Очаквам да видя Левски както игра през първото полувреме на стадиона в Бистрица – нападателно, гордо, самоуверено и да бележи голове. Спартак Варна е исторически клуб за българския футбол, който дълги години бе измежду по-добрите отбори в елита. В първия мач против Славия демонстрираха една много добра игра като за дилетант в групата. Предполагам, че това ще е един от постоянните тимове в шампионата “, разяснява експертът.

Наставникът сподели още, че няма да прави огромни промени в стартовия състав, спрямо този от дуела с ЦСКА 1948. Той още един път акцентира, че главната цел в този момент е Левски да се върне на победния път.

„ Нямам огромни забележки към футболистите, които играха против ЦСКА 1948 в предходния кръг. Да, пропуските са част от футбола и върху това би трябвало да работим, само че не може да се чакат кой знае какви промени. Опитвам се да утвърдя един игрови жанр, тъй че няма да вършим огромни промени. Целта сега е да върнем Левски на победния път “, добави Стоилов.

Той разяснява и желанието на Здравко Димитров да разтрогне контракта си с клуба.

„ На този стадий Здравко Димитров е футболист на Левски и не мисля, че може да напусне клуба под каквато и да е форма “, приключи Станимир Стоилов.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР