Старши-треньорът на Хебър Николай Митов сподели очакванията си стартиращото в

...
Старши-треньорът на Хебър Николай Митов сподели очакванията си стартиращото в
Коментари Харесай

Митов: Уважение – всекиму, версия – никому

Старши-треньорът на Хебър Николай Митов показа упованията си започващото в събота ново футболно състезание на Втора лига. В първия си формален мач воденият от него отбор ще гостува на Янтра(Габрово), а срещата е в съботния ден от 18,30 часа на стадион " Ангел Кънчев " в Трявна.

" По остаряло предписание първият формален мач е сложен и за двата отбора участници в него. Ние несъмнено излизаме за победа. Със сигурност няма да подценим нито един тим. Имаме много обеци на ухото в последните два сезона. В тази група подцениш ли някой отбор си изгорен. Специално за Янтра имат футболисти с огромен опит, изключително в предни позиции, имам предвид Почански, Иван Петков и Кожухаров. Имат също Гаджалов, Казаков и така нататък Винаги ще имаме почит към съперника, само че до такава степен. За мен значимото е било ние какво ще играем, а не другия отбор. Така и ще бъде ", съобщи Николай Митов.

Той разяснява и завършилата предсезонна подготовка в Хебър.

" На никой треньор времето за подготовка не му стига, само че отвън това факсимиле ще кажа, че като цяло съм удовлетворен от свършеното по време на отминалия 45-дневен цикъл. Задачите, които бяха запланувани ги свършихме. Имаше една контрола, която не бе пълноценна, защото поради бурята бе прекъсната още в първото полувреме, друга пропадна в последния миг поради съперник, който искаше да играем сутринта, само че ние компенсирахме пропуснатото по различен метод. Единствено неприятно бе, че се контузи Цветелин Тонев, само че го има във футбола. Жак Пехливанов се завърна по-рано от предстоящото, желае се време да стигне формата, в която беше, добре върви възобновяване на Ивайло Тодоров ", регистрира наставникът на хебърци.

В селекционен проект Митов е удовлетворен от взетите в тима нови състезатели.

" Принципно това е по-продължителен развой, само че считам, че новите бързо възприеха нашите условия във връзка с подготвителния развой и се приспособиха. Селекцията е общ брой от млади и надарени момчета от една страна и по-опитни и обгорели в борбите от професионалния футбол, от друга. Всички се вписаха добре в колектива, а той при нас е налице, което ме радва. Безусловно ще ни би трябвало време в игрови проект като тим да покачваме качеството на играта, само че имам вяра, че това ще стане с мачовете ", изрази очакванията си наставникът на хебърци.

По отношение на задачите треньорът на Хебър напомни, че те към този момент са били дефинирани от кмета на общината Тодор Попов, който визитира неотдавна стадион " Георги Бенковски " за старта на втория стадий от обновяването на трибуните.

" Искам тима да играе добър футбол и да радва публиката ни. Мога да заявявам, че всеки мач Хебър ще излиза за победа. Аз до момента в съблекалнята нещо друго не съм казвал ", безапелационен бе Николай Митов.

Той изрично отхвърли някои изказвания, че дава малко късмет на младите футболисти от школата на клуба.

" Интегрирането на младите футболисти е било постоянно налице при нас. Ако си спомняте през предишния сезон момчета 2003 и 2004 година имат записани минути и мачове. Всеки обаче би трябвало да си заслужи местото в този тим. Миналата година в тима имахме 7-8 момчета, което се изисква от БФС за съществуване на млади футболисти. Реално ние и Септември(Сф) имахме най-вече такива състезатели. Тези от школата, които демонстрират качества са в тима. Но желае време с цел да може повече от тях да стигат и се задържат в първия тим. Аз преди време съм го минал това и знам, че едно място би трябвало да се заслужи с игра на първо място. Не искам да върша фалшификати от рода на това да пусна в 90-та минута на някой изгубен мач 4 голобради момчета и след това да кажа - ето аз давам късмет. И посочвам противоположен образец с Анди Краев, който започнах да натрапвам като реших качествата му и той отиде в един от мощните тимове след това. Т.е. аз не съм спирал да давам път на младите, когато видя, че имат качествата, трудят се и имат хъса и волята да играят. "

Накрая Николай Митов показа упованията си по отношение на конкуренцията във Втора лига.

" Не обичам да приказвам за другите, тъй като не е до дъно правилно, Аз си виждам на първо място моя тим. Като цяло Етър си резервира тима, имат положителни футболисти и чужденци. Монтана, Септември(Сф), Миньор(Пк), Спартак(Вн). Това за мен за тимовете, които се чака да имат високи упоритости и цели и те къде публично, къде не, към този момент си ги афишираха. Очаквам по-трудно състезание от отминалото поради изравнените сили на много от участващите тимове. Именно поради това е мъчно да се вършат ранни прогнози ", сподели още старши-треньорът на пазарджиклии.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР