Старши треньорът на френския национален отбор, Дидие Дешан, даде своята

...
Старши треньорът на френския национален отбор, Дидие Дешан, даде своята
Коментари Харесай

Дешан с ласкави думи за Оливие Жиру

Старши треньорът на френския народен тим, Дидие Дешан, даде своята оценка за представянето на нападателя Оливие Жиру по време на Европейското състезание в Германия. Дешан изрази своето почитание и поддръжка към ветерана, макар компликациите, които той е претърпял.

„ Оливие е отчаян, както всички играчи. Той мина през няколко сложни интервала и в последна сметка стана голмайстор на националния тим. Той е образец за дългоденствие, съвестност и професионализъм. Въпреки обстоятелството, че имаше по-малко игрово време на UEFA EURO 2024, той беше пълновръстен член на тима. Оливие беше един от водачите, даже когато не бе на терена, “ съобщи Дешан пред RMC Sport.

На UEFA EURO 2024 Жиру взе участие в четири мача, без да успее да означи гол. Полуфиналната среща с Испания, приключила с проваляне 1:2, беше последният му мач за националния тим.

Жиру приключва своята интернационална кариера като голмайстор номер едно в историята на Франция с 57 гола, изпреварвайки звезди като Килиан Мбапе и Тиери Анри. Неговото завещание ще остане образец за младите футболисти, вдъхновявайки ги със своята отдаденост и достижения.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР