Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев заяви, че моментът

...
Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев заяви, че моментът
Коментари Харесай

Илиан Илиев: Не е най-добрият момент за гостуване на Лудогорец

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев съобщи, че моментът не е най-подходящият за посещение на Лудогорец. Ето какво сподели той пред dsport:

Г-н Илиев, Черно море гостува на Лудогорец, по какъв начин ще методите към този дуел?

Със сигурност моментът не е най-подходящият за посещение на Лудогорец. Знаете, във всеки един тим, когато има промяна на треньора има готовност. Знаем, че Ивайло Петев е добър треньор. Със сигурност ще е по-различно от предния им мач вкъщи, който изиграха те. Ние би трябвало да отидем и да се противопоставим по най-хубавия метод, да почистим тези нелепости, които направихме в отбрана против Ботев Пловдив - първият и вторият гол бяха подарени. Не бяхме съсредоточени в тези обстановки. Срещу Лудогорец би трябвало да бъдем на противоположния полюс. Тъй като знаем, че Лудогорец има много необятен кадър от футболисти и всеки един, който го оставиш без да си нападателен в единоборството, може да ни сътвори проблеми.

Имате ли проблеми от кондиционно естество?

Имаме няколко индивида, които отсъстват. Босанчич напусна, Влатко към момента не е в идеално положение, няма игрова процедура, Дани Димов не е подготвен да влезне още. Бразилците не престават имат проблеми с работните визи. Едгар Пачеко пристигна с разтежение от последния му мач в Португалия. Имаме няколко казуса, които сигурно няма да отшумят до мача, само че имаме други момчета, които ще влязат и сме сигурни, че ще дадат максимума.

Това значи ли, че няма да може да употребявате Дробаров в мача против Лудогорец?

Първо още му чакаме жълтата карта, само че той е упражнявал, физически е добре, нищо не се знае до мача. Със сигурност може би ще стартираме с различен млад футболист - Росен Стефанов, който към този момент има два-три мача като титуляр и изкара много време с нас. Мисля, че е подготвен.

Ще се изправите против Ивайло Петев. Как очаквате да подейства тази треньорска промяна на Лудогорец?

Нормално да подейства... С това лице, което демонстрираха последния мач с Пирин, всички знаят, че не се приближават и на 10% от тяхното същинско лице. Не знаем на какво се дължи - на подценяване или на други фактори. Със сигурност ще бъдат доста по-мобилизирани спрямо последния мач. В това няма капка подозрение. Ивайло Петев не е бил доста време в България като треньор. Последно беше в националния тим на Босна. Със сигурност не сме готови - до преди мача няма да знаем с каква скица на игра ще излезе, тези неща са значими, с какво покритие в отбрана, в офанзива, при статични положения. Неща, които са детайлите и всеки треньор желае да се опита да ги проконтролира преди мача. На мача може да се получи напълно друго. Малко сме тайно от скица на игра. Там сме малко затруднени. Ние имаме опитни играчи в състава. Когато ние се наредим на терена, незабавно излиза наяве ние в каква скица ще играем.

Какъв Черно море желаете да видите в Разград, тъй като през последните години игрово постоянно успявате да демонстрирате мощно лице против Лудогорец?

Относно представянето ни против Ботев, аз забележките ги насочих към футболистите, само че включително влиза и треньорът. След като не сме съумели да създадем по този начин, че да са концентрирнаи на 100%, като подценихме отбранителният проект, единственото виновността е на старши треньор. С Лудогорец имаме няколко мача там, които ги изиграхме доста добре, само че имаме и един-два, които изиграхме непоносимо, приказвам игрово. Нямаме притежанието на топката, бързо я предавахме. Нещо, което против мощен тим, който обича да държи топката и не обича да бяга след съперника е доста значимо. Ние като вършим противоположното - дава ме им я елементарно и те я държат повече, на нас ни става доста по-трудно. Важното нещо е в моментите, в които имаме топката да я направляваме добре. В моментите, в които имаме топката, а нямаме опция да създадем бърза офанзива, би трябвало да се опитваме да я задържим, с цел да накараме съперника да бяга след нея.

Г-н Илиев, Черно море през вчерашния ден излезе с позиция. Кога в българския футбол ще спре да има рефери, които " знаят по какъв начин би трябвало да свърши избрана среща " авансово?

Аз не желая да се наемам съответно с мен. Клубът излезе с вярна позиция. Мисля, че всичко, което е написано е вярно. Трябва един път вечно да се обясни метода, по който се употребява ВАР в нашите български условия и метода на приложимост и потребление от разнообразни съдии по друг метод. Аз не си припомням някой в България да е отменил дузпа. Ивайло Стоянов му се случи на един мач Арда - Славия и в този момент виждате къде е. Другият случай ни анулираха една дузпа с ЦСКА. Сега, това, което е неуместно. Видяхте на другия ден обстановката в Шампионска лига на Челси. На 90% идентична обстановка се отсъди по друг метод и то с безспорна увереност на Станислав Тодоров, че той схваща повече нещата от хората, които са в Шампионска лига. Тези неща са притеснителни. Не съм сигурен, че същият арбитър на ВАР на едни други игрища ще направи същото нещо.

Очаквате ли да има реакция от страна на съдийската комисия?

Знам, че в анализа на кръга на съдиите е споделил, че решението на Станислав Тодоров е вярно. Значи решението на хората в Шампионска лига е неверно. Изглежда тук в България се учим неверно. Или за всеки тим аршините са разнообразни. ВАР се употребява по друг метод за другите тимове.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР